Zahărul este benefic pentru orhidee. O singură linguriță de zahăr poate face minuni pentru orhideea ofilită

Daca orhideea ta s-a ofilit sau nu mai infloreste, incearca acest truc. Nu ai nevoie de ingrasaminte speciale pentru orhidee. Pentru mine, cel mai bun ingrasamant pentru aceasta planta este zaharul.

O doamna mi-a spus odata ca zaharul pentru o orhidee este ca un antibiotic pentru oameni. Foloseste-l corect si orhideea ta va inflori din nou.

Zaharul poate fi folosit:

  • Pentru plante ofilite
  • Pentru plante deteriorate in mod accidental in timpul manipularii
  • Pentru plante care nu au mai inflorit de mult timp
  • Pentru plante mai vechi, lipsite de energie

Cum se foloseste zaharul?

Am folosit acest tratament pe orhideea mea, exact cand eram pe punctul de a o arunca. Am dizolvat o lingurita de zahar intr-un litru de apa si am scufundat orhideea in acest amestec. Am lasat-o in apa cu zahar timp de aproximativ 8-9 ore (se spune ca poate fi lasata toata ziua).

Apoi am inmuiat-o in apa calduta inca o ora. Cand am scos-o din apa, am pus-o la locul ei si am observat ca frunzele incep sa-si revina, iar florile sa creasca. A doua zi arata deja mult mai bine. Treptat si-a revenit complet – a fost un adevarat miracol pentru mine.

Incearca si tu sa-ti salvezi orhideele ofilite punandu-le intr-o solutie de zahar, pe care o prepari dintr-o lingurita de zahar si un litru de apa. Apoi pune-o in apa calduta pentru inca ora. Asta e tot!

Daca ti-a placut acest articol, iti recomand sa-l impartasesti si cu prietenii tai. Poate intr-o zi le va fi de folosi.