Neurochirurgul Prof. Dr. MSc. Vlad Ciurea face o precizare interesantă despre creierul nostru: „Creierul nu doarme niciodată, dar sunt câteva metode pentru a-l odihni şi pentru a-l stimula.

Mai puţin televizor, pentru a nu face din creier o victimă a ştirilor, și să dormim fără telefonul mobil în apropiere. Dimineaţa ar fi bine să privim cerul sau peisajul, pentru a ne stimula centrii vizuali, să ascultăm o melodie care ne place pentru a ne stimula centrii auditivi şi să bem un pahar cu apă.

Vinul roșu curăță vasele de sânge.

Ca neurochirurg, văd în cabinet sau în sala de operaţie chipul suferinţei. Intervenţiile neurochirurgicale sperie mai mult decât o apendicită, şi pe bună dreptate.

Familiile pacienţilor sunt îngrijorate în faţa unei operaţii pe creier. Echipele care mi se alătură sunt şi ele marcate de efort şi de concentrare. Creierul nu este un organ pe care să îl ţii în mână. Poate nu ştiaţi, dar şi creierul are nevoie de odihnă şi de respect”, ne spune Prof. Dr. MSc. Alexandru Vlad Ciurea.

„În perioada sărbătorilor, suntem tentaţi să facem excese: să mâncăm mai mult şi chiar prea mult, iar mâncărurile specifice sunt grele, să bem mai mult, iar alcoolul în exces face şi acesta extrem de mult rău. Vom pierde nopţi, vom sta mult la masă, fumătorii vor creşte numărul de țigări fumate, iar cafeaua de dimineaţă va fi mai multă ca de obicei.

Creierul nu doarme niciodată, dar sunt câteva metode pentru a-l odihni şi pentru a-l stimula. Şi creierul are nevoie de stimuli pozitivi”, ne explică neurochirurgul Vlad Ciurea.

„Este recomandat să mâncăm cumpătat, pentru că un stomac prea plin încarcă şi creierul. Vinul roşu este recomandat pentru că ajută la curățarea vaselor capilare din creier, dar fără exagerări, pentru că alcoolul atacă celula nervoasă.

Dacă sunteţi fumători, aflaţi că un trabuc de calitate o dată pe săptămâna poate bucura creierul. Un pachet de ţigări pe zi, nu!”, ne sfătuieşte renumitul medic Vlad Ciurea.

Profesorul ne recomandă să acordăm timp și pentru noi înşine: „Să îţi acorzi timp înseamnă să cauţi linişte, ordine interioară şi bucurie. Să ai grijă de tine înseamnă să stai în rosturi. Bucuria este adevărata hrană a creierului.

Vă invit să meditaţi o clipă la scara valorilor creştine a Sfântului Apostol Petru: fapte bune, conștiință, înfrânare, răbdare, evlavie, iubire frăţească și familială, dragoste. Fiecare decurgând din cealaltă.”

Articolul precedentPrăjitura Fanta – O prăjitură pe care cei mici o adoră! Trebuie să o încerci
Articolul următorDietă cu morcovi fierţi – slăbești 10 kilograme și te imunizezi! Și meniurile sunt delicioase!
Pasionată de bucătărie, postez pe acest site zilnic rețete pe care le incerc sau le-am incercat de-a lungul timpului. Imi face de fiecare dată o deosebită plăcere să discut cu membrii comunității, deci dacă vrei sa ma intrebi ceva, nu ezita să-mi scrii pe email sau facebook.