
Vitaminele care opresc căderea părului – află ce trebuie să mănânci
Pierderea părului este o preocupare serioasă atât pentru bărbați cât și pentru femei. Pierderea părului este un fapt natural, urmând ciclul de creștere, dezvoltare și în cele din urmă, căderea.
În multe cazuri, pierderea părului este mult mai accentuată decât in mod normal, iar cauzele pot fi diverse. Stresul, depresia, nutriția necorespunzătoare se află la originea căderii anormale a părului.
În realitate, ceea ce mâncăm joacă un rol cheie în menținerea sănătății în general, inclusiv a foliculilor capilari.
Pentru a lupta contra căderii părului in mod natural, trebuie luat în considerare rolul vitaminelor. Aceste substanțe nutritive ajuta la oprirea căderii părului menținând in același timp părul sănătos și frumos.
Iată care sunt vitaminele care opresc căderea părului:
Anumite alimente conțin vitamine si minerale benefice pentru sănătatea părului. Aceste alimente ar trebui incluse in dieta de zi cu zi sau să fie înlocuite cu suplimente alimentare care conțin vitamine.
- Vitamina C se găsește in citrice – lămâi, portocale, grape-fruit si mandarine. Au avantajul ca sunt la îndemâna oricui vrea să aibă un păr frumos și strălucitor.
- Vitamina B5 este cea mai bună vitamină pentru păr combătând rapid căderea părului. Această vitamină este cunoscută si sub numele de acid pantotenic si se găsește în gălbenușul de ou și în cereale.
- Vitamina A are proprietăți antioxidante ajutând la înfrumusețarea părului prin producerea unui ulei sănătos. Vitamina A se află în ouă, pește, lapte, carne slabă și morcovi.
- Vitamina B3 stimulează și îmbunătățește fluxul sanguin la nivelul scalpului.
- Mineralele sunt de asemenea excelente pentru a stopa căderea părului. Acidul linoleic, zincul, magneziul sunt cele mai eficiente minerale care stopează căderea părului. In dieta menționată trebuie incluse și aceste minerale în mod obligatoriu.
Vitaminele și mineralele menționate sunt de mare ajutor in stoparea căderii părului și dau rezultate remarcabile.
Iată și câteva sfaturi pentru o alimentație adecvată luptei împotriva căderii părului.
O dietă corectă ajută la prevenirea căderii părului. Se fortifică astfel firele de păr, favorizând creșterea rapidă si îmbunătățind aspectul general.
Asigurați-vă că includeți o cantitate suficientă de fier in alimentație, acest element fiind important în întărirea foliculilor de păr. Cele mai bune surse de fier sunt lintea, spanacul, năutul, crustaceele și fructele de mare.
Cum am menționat mai sus, pentru a stopa și apoi a evita căderea părului, nu uitați de vitaminele A, B, C și E, care sunt foarte eficiente. Se pot consuma sub formă de suplimente alimentare sau în alimente precum produsele lactate, mere, portocale, căpșuni, kiwi, cereale integrale și fructe uscate.
Notă. Înainte de a lua suplimente alimentare, este binevenită o vizită la medicul de familie pentru că unele suplimente nu sunt recomandate pentru toată lumea.
Antioxidanții sunt de mare ajutor în prevenirea îmbătrânirii și în lupta contra apariției radicalilor liberi. Antioxidanții fortifică părul – se află în ceaiul verde, fructele uscate, soia și legumele deshidratate.
Acidul folic este util în dezvoltarea fătului în timpul perioadei de gestație dar este la fel de important pentru menținerea părului, frumusețea lui și evitarea pierderii masive. Acidul folic este prezent în alimente cum ar fi broccoli, citricele și avocado.
În cazul în care părul continuă să cadă și după o perioadă de câteva săptămâni în care aceste sfaturi au fost urmate pas cu pas, este necesar un consult medical care să determine cauzele interne ale căderii părului si să prescrie un tratament individualizat.
Vrei mai multe rețete delicioase?
Urmărește-ne pe Facebook pentru cele mai noi și gustoase rețete!