Știm cu toții că vitaminele și mineralele ajută organismul în lupta cu boala, la orice vârstă. Totodată, cea mai bună metodă de a asimila vitaminele în organism este alimentația sănătoasă. O dietă echilibrată te poate ajuta să trăiești sănătos și fericit până la adânci bătrâneți, însă ce se întâmplă atunci când dieta nu este corespunzătoare? Răspunsul cred că îl cunoaștem cu toții – apar bolile!

Dacă ai depășit onorabila vârstă de 50 de ani, află că organismul tău nu mai poate asimila doar din alimente vitaminele necesare. De aceea este nevoie câteodată să apelezi la suplimente.

Așadar, iată de ce vitamine are corpul tău nevoie în acest moment, asta pentru a evita apariția bolilor!

blank

B12

Oricum ar fi, după vârsta de 50 de ani, această vitamină trebuie luată. Este extraordinar de bună pentru creier și circulație sangvină. La o vârstă fragedă, această vitamină se poate obține din carne, brânză, lapte, ouă, dar la persoanele trecute de 50 de ani, care au epuizat acizii abdominali, este nevoie de suplimentare. Doza suficientă este de 2,4 mg pe zi.

Calciu

Este vital pentru persoanele trecute de 50 de ani. Acesta întărește oasele și elimină riscul apariției osteoporozei. Atenție: dacă este luat în exces, crește riscul de infarct miocardic, accident vascular cerebral sau deces cardiac la femeile după menopauză. Femeile au nevoie de 1000 mg pe zi sau pot crește aportul de calciu prin consumul alimentelor cum ar fi: tofu, sardine, lactate, broccoli, migdale, spanac.

Vitamina D

Vitamina care se spune că prelungește viața… Ea ajută la absorbția calciului, cele doua alcătuind un duo vital pentru organism. Deficitul de vitamina D poate provoca multe probleme, mai ales după 50 de ani. Alimentele care vă ajută în cazul Vitaminei D sunt peștele și cerealele integrale. Totodată expunerea la razele soarelui este poate cea mai bună metodă de a asimila vitamina D în organism.

Magneziu

Deficitul de magneziu poate duce la apariția diabetului, probleme cardiace și inflamații. De asemenea, magneziul ajută și el la absorbția calciului. Testați nivelul de magneziu cu medicul. Dacă mâncați alimente sănătoase, veți obține suficient magneziu. Mâncați legume cu frunze închise la culoare, nuci, semințe,soia, avocado, fasole.

Potasiu

Potasiul menține sănătatea mentală indiferent de vârstă. La femei, după menopauză, mai mult potasiu înseamnă mai puține riscuri de accident vascular cerebral. Înainte de a lua un supliment de potasiu, întreabă medicul, întrucât dacă este administrat în exces, poate crea probleme cu inima. Pe cale naturală potasiul se regăsește din abundenșă în banane, fasole, cartofi dulci și linte.

Omega 3

Acizii graşi Omega 3 se obţin din alimente. Ei nu pot fi produşi de organism. S-a dovedit că acizii graşi Omega 3 îmbunătăţesc activitatea sistemului cardiovascular şi ajută la reducerea riscului de producere a infarctului miocardic şi a accidentului vascular cerebral, de creştere a trigliceridelor. Sursele alimentare de acizi graşi Omega 3 sunt somonul, macroul, heringul, sardinele şi păstrăvul.