Care este vitamina de care orice femeie are nevoie și de ce? Vă doriți mai puține riduri și dinți mai sănătoși? Acest lucru este posibil acum cu ajutorul vitaminei K2, o vitamină pe care toate doamnele și domnișoarele ar trebui să o consume.

De ce este vitamina K2 atât de importantă?

Această vitamină previne aproape totul, de la riduri până la cancer. Poate că unele femei nu au nevoie de calciu, dar vitamina K2 menține calciul la un nivel normal.

Toată lumea vorbește despre beneficiile vitaminei D, dar nimeni nu pare să știe că fără vitamina K2, vitamina D nu ne poate aduce niciun beneficiu.

De ce este atât de important să consumăm regulat vitamina K2?

Sănătatea oaselor – calciul joacă un rol foarte important când vine vorba de sănătatea oaselor, mai ales în ceea ce privește densitatea acestora.

Există dovezi că vitamina K2 ar putea spori sănătatea oaselor și ar reduce riscul de osteoporoză. Pentru un raport din 2004 al Current Pharmaceutical Design/Proiectări Actuale în Farmaceutică, savanții au preluat cercetările disponibile despre vitamina K2 și osteoporoză. Rezultatele au dezvăluit că vitamina K2 ar putea stimula formarea oaselor și ar putea suprima fracturarea bruscă a oaselor datorată vârstei înaintate.

Vitamina K2 pare de asemenea să susțină densitatea minerală a oaselor și să prevină fracturile osteoporotice la pacienții cu osteoporoză datorată vârstei. Într-o recentă revizuire a cercetărilor pe această temă, publicată în Current Drug Safety/Siguranța Actuală a Medicamentelor, cercetătorii au găsit că o combinare a vitaminei K2 cu bifosfonații (o clasă de medicamente care previn pierderea masei osoase) ar putea fi utilă pentru prevenirea fracturilor la femeile aflate în post-menopauză și suferă de osteoporoză.

Sănătatea dinților

Cariile, sensibilitatea dinților sau oricare alte probleme ale cavității bucale, toate pot fi reduse sau prevenite cu ajutorul vitaminei K2.

Sistemul cardiovascular

Formarea cheagurilor de sânge este tocmai rezultatul direct al deficienței de K2 în organism. Cele care duc la formarea cheagurilor de sânge sunt depunerile de calciu și este foarte important să avem suficientă vitamina K2 în organism care să poată să dizolve depozitele de calciu de pe vene și artere.

Sănătatea venelor

Varicele se încadrează în categoria bolilor cardiovasculare, iar calciul, care se depune în locuri în care nu ar trebui să se depună, cauzează această condiție medicală.

Prevenirea cancerului

Cercetări preliminare indică faptul că vitamina K2 ar putea ajuta la tratarea unor forme de cancer. De exemplu, într-un studiu de laborator publicat în Jurnalul Internațional de Oncologie, cercetătorii au găsit că vitamina K2 ar putea ajuta la favorizarea morții celulelor canceroase pulmonare.

Unde găsim vitamina K2?

Principala sursă din care ne putem lua necesarul de vitamina K2 este, bineînțeles, alimentația. Surse de vitamina K2 sunt gălbenușul de ou, ficatul, anumite tipuri de brânză.

Dacă mai vreți încă un argument puternic, sursele de vitamina K sunt foarte sărace în calorii: 100 g de napi fierți au 36 de calorii, spanac fiert: 41, gulia: 29, varza de Bruxelles: 61, broccoli: 44, pătrunjel proaspăt: 3.

Toate aceste legume asigură doza zilnică recomandată de vitamina K, unele conținând chiar de 10 ori mai mult (napi, spanac).

Articolul precedentPrăjitura Zăpăcita – Rețetă delicioasă, veche de când lumea, care nu necesită coacere
Articolul următorPrăjitura recomandată de gospodine – rețeta este simplă, dar produsul finit este magnific
Pasionată de bucătărie, postez pe acest site zilnic rețete pe care le incerc sau le-am incercat de-a lungul timpului. Imi face de fiecare dată o deosebită plăcere să discut cu membrii comunității, deci dacă vrei sa ma intrebi ceva, nu ezita să-mi scrii pe email sau facebook.