Alertă: România ia măsuri de prevenție să împiedice răspândirea coronavirusului din China. 50 de români..

coronavirus

România se pregătește pentru ce e mai rău: se iau primele măsuri pentru a preveni răspândirea virusului venit din China. 5 spitale de boli infecțioase din țară au fost alese pentru a interna pe cei suspectați că au contactat virusul asiatic.

50 de artiști români care au avut luna trecută concert în China, orașul Wuhan, în care acum este carantină s-au întors marți în țară. Aceștia sunt angajați la diferite Filarmonici din București, Constanța, Brașov, Arad, Timișoara, Cluj și Oradea.

Directorul Filarmonicii din Timișoara susține că aceștia nu au fost opriți la aeroport deși se știa că vin din China, zona zero a virusului.

Din fericire, conform experților în sănătate, șansele ca acest virus să se răspândească în România sunt destul de mici, însă măsurile de prevenție se iau pentru a preveni răspândirea virusulu, în cazul în care acesta ajunge totuși la noi.

Care sunt simptomele coronavirusului din China

Primele simptome ale acestui virus gripal sunt:

  • febră, tuse, strănut, respirație dificilă

Aceste simptome se pot agrava repede, iar starea pacientului poate ajunge critică sau chiar la deces. Virusul se răspândește pe cale aeriană, precum și în cazul virozelor.

Cum ne putem proteja de acest virus

Momentan, nu există un vaccin pentru acest virus, așadar este esențial să iei măsuri de bază cum ar fi:

  • Spală-te pe mâini cât mai des
  • Evită locurile aglomerate
  • Evită contactul cu cei care au simptomele virozei. Ține minte: simptomele coronavirusului seamănă cu cele ale unei viroze obișnuite

Organizația Mondială a Sănătățiii recomandă tuturor țărilor să monitorizeze foarte atent pacienții cu viroze pentru a putea preveni o eventuală răspândire.

Echipe medicale sunt trimise la aeroport

Cu toate că nu există zboruri directe între China și România, sunt trimise echipe medicale la aeroport pentru a inspecta persoanele care prezintă simptome de viroză.

De asemenea, vor fi montate camere termice pentru depistarea persoanelor cu febră. Acestea vor primi un chestionar în care vor fi întrebați dacă au intrat în contact cu persoane infectate cu virusul asiatic sau dacă au fost în zonele contaminate.

În unele orașe, autorităție au început dezinfectarea chiar și a mijloacelor de transport în comun.

Ministerul Sănătății recomandă intensificarea triajului în școli și grădinițe. Dacă nu există personal medical, trebuie înceiat un contract part-time cu un medic de familie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here