Vezi cand se însămânțează roșiile și ardeii pentru răsaduri frumoase! Cateva sfaturi

In curand, gradinarii vor incepe sa-si cultive legumele, ierburile si plantele oramentale. In acest articol te vom invata cum sa cultivi legume, ierburi si flori prin rasaduri.

Unele legume cultivate prin rasaduri nu ar putea creste si nu s-ar putea dezvolta corespunzator in gradinile oamenilor, deoarece au nevoie de conditii speciale: temperatura ridicata si umiditate constanta in timpul germinarii si, de asemenea, multa lumina.

Daca sunt semanate in pamant in luna mai, teoretic ar avea timp sa creasca si sa faca fructe, dar acestea din urma s-ar putea sa nu se coaca inainte de sfarsitul sezonului de recoltare.

Rasaduri de legume pentru productii mai rapide

Printre legumele populare cultivate prin rasaduri se numara:

  • Rosii – soiurile inalte si pitice pot si semanate din martie pana la mijlocul lunii aprilie.
  • Ceapa – insamantarea se face intre 10 si 20 martie. Rasadul de ceapa se planteaza in gradina intre 10 si 30 mai.
  • Ardei – ar trebui semanati din martie pana in 10 aprilie.
  • Praz – semannat pe pat de seminte in martie.

Majoritatea ierburilor, cum ar fi coriandru, arpagic, busuioc sau patrunjel pot fi cultivate prin seminte pe tot parcursul anului. Pregatirea rasadurilor pentru gradina poate incepe in martie si, in cazul celor mai multe ierburi, ar trebui amanata pana in aprilie.

Coriandru nu trebuie semanat prea devreme, pentru ca frunzele sale nu vor mai fi aromate si delicate. Aceasta planta imbatraneste destul de repede, iar frunzele se subtiaza.

Intre mijlocul lunii februarie si sfarsitul lunii martie poti semana seminte de lobelia si garoafe.