Verde, albastru sau roșu. Ce înseamnă pătrățelul colorat de pe pasta de dinți?

Ai observat ca pe spatele tubului cu pasta de dinti exista un patratel colorat? Unii sustin ca paratelele colorate ne pot spune multe despre calitatea pastei de dinti pe care o folosim. Dar oare chiar asa e?

Am cautat semnificatia patratelelor misterioase si am descoperit lucruri interesante.

Adesea luam pasta de dinti de pe rafturi, uitandu-ne doar la marca si la efectul de albire. Insa, ceea ce ar trebui sa facem este sa ne uitam pe partea din spate a tubului de pasta de dinti. Patratelul colorat de pe spate pate dezvalui efectul real pe care pasta de dinti il are asupra dintilor.

Daca cumperi pasta de la producatori de renume, dintr-o singura privire ai putea sa-ti dai seama cat este de eficienta. Cel putin asta spun unele site-uri. Cu toate acestea, aceste informatii sunt nefondate.

Se spune ca patratelul verde de pe spatele tubului indica faptul ca pasta este compusa aproape exclusiv din ingrediente naturale. Poti vede o eticheta verde similara la multe produse cosmetice pe baza de plante.

Patratelul albastru ar indica faptul ca pasta contine atat ingrediente chimice, cat si ingrediente naturale.

Pe de alta parte, patratelul rosu indica faptul ca exista o cantitate mica, dar nu neglijabila, de substante chimice periculoase in pasta. Te poti spala pe dinti, fara nicio grija, cu o astfel de pasta. Problemele pot aparea daca mananci pasta, mai ales in cantitati ridicate.

„Cel mai periculos” este patratelul negru. Acesta indica faptul ca pasta de dinti este compusa aproape in totalitate din substante chimice.