Ceai de urzica

Urzica este o planta extrem de comuna si cu foarte multe beneficii asupra organismului si pe care o consumam adesea, in special primavara. Atunci cand culegem urzica este important sa ne protejam mainile deoarece contactul urzicii cu pielea poate cauza urticarie, inflamatie si usturime – senzatii ce vor disparea dupa ceva timp.

Urzicile sunt extrem de bogate in vitamina A, B2, C, K, calciu, minerale si este un foarte bun tratament pentru diverse afectiuni metabolice, hemoroizi, afte, alergii, varice sau hipertensiune.

Beneficiile urzicilor

Este un foarte bun tonic si energizant, mineralizant si antianemic, curata sangele de toxine si intareste sistemul imunitar. De asemenea, are proprietati expectorante si antiiflamatoare fiind adesea folosita in produse cosmetice, in special in sampoane.

Utilizarile urzicilor

Folosirea urzicilor pentru reumatism este un remediu foarte vechi pe care bunicii si strabunicii nostru il foloseau adesea. Urzicarea poate sa combata durerile reumatice.

Urzica este prescrisa si ca diuretic ajutand in combaterea artritelor si a bolilor reumatice. De asemenea, sunt studii care arata faptul ca frunzele de urzica sunt foarte bune antiinflamatoare si bun tonic – alunga oboseala, bogate in fier si stimuleaza apetitul.

Preparare tratamente cu urzica

Pentru tratamentul reumatismului puteti opta pentru:

Infuzie – 2- gr de planda uscata la o cana de apa clocotita. Se bea infuzia aceasta cate 3 cani/zi

Suc proaspat de urzica – 10-15 ml de suc proaspat de 3 ori pe zi

Capsule – 3-6 capsule/zi iar extractul uscat de ia 250 mg de 2-3 ori/zi

Tinctura de urzica (1:4 in alcool de 25%) – 20 de picaturi in apa  – administrat de 3 ori pe zi, dupa masa.

Pentru afectiunile prostatei si dificultati de urinare

Infuzie – 2-4 gr de planta uscata la o cana de apa – beti 3 cani pe zi.

Pentru afectiunile pielii

Cataplasme – din frunze si radacini opărite – se aplica cataplasma de 2 ori pe zi.

Articolul precedentCalorii Kiwano
Articolul următorConopida la cuptor, cu cremă de brânză – Gospodinele adevărate știu această rețetă
Sunt Anca, pasionată de gătit și mai ales de pregătit prăjituri de casă pentru cei dragi mie! Împărtășesc cu voi rețete delicioase și rapide, pentru mesele în familie, împreună cu cei dragi. Spor la gătit!