Unguent de tuia – calmează durerile reumatice și vindecă rănile

unguent de tuia beneficii

Tuia este un arbust cu frunze și fructe verzi ce înfrumusețează parcurile și-i încântă pe oameni cu parfumul său plăcut. Arbustul este bogat în uleiuri eterice și are proprietăți vindecătoare. Tuia are efecte antifungice, antiseptice, cicatrizante și calmante și ajută la ameliorarea durerilor și vindecarea afecțiunilor dermatologice.

Frunzele și fructele de tuia se folosesc pentru calmarea durerilor și reducerea umflăturilor provocate de artroză. În India, frunzele și seva de tuia sunt utilizate pentru tratarea rănilor deschise și calmarea durerilor de oase.

În România, tuia nu este folosit de foarte mult timp în scop terapeutic. Abia în urmă cu un secol călugării români au aflat despre beneficiile arbustului.

Virginia Ciocan, dr. biolog recomandă folosirea frunzelor și fructelor de tuia pentru uz extern în caz de tumori ale pielii, bătături și plăgi.

Pentru tratarea rănilor și calmarea durerilor reumatice se recomandă utilizarea unguentului de tuia. Poți cumpăra acest unguent din magazinele naturiste, dar îl poți prepara și singur acasă.

Ai nevoie de:

  • 6 linguri unt
  • 2 linguri frunze de tuia tocate mărunt
  • 2 lingurițe ceară de albine
  • 1 lingură miere de albine

Mod de preparare:

Pune untul într-o cratiță, pe foc și lasă-l să se topească. Adaugă apoi frunzele de tocate, ceara de albine și mierea. Folosește o lingură din lemn pentru a amesteca ingredientele.

Când ceara s-a topit, oprește focul și lasă amestecul să se răcească ușor, apoi strecoară-l printr-o sită. Presează bine frunzele de tuia pentru a obține cât mai mult lichid.

Toarnă lichidul într-un recipient din plastic sau din sticlă și lasă-l să se răcească complet. Închide apoi recipientul cu un capac și păstrează unguentul la frigider.