unguent-de-macese

Macesele sunt fi folosite pentru prepararea lichiorului, vinului si uleiului. De asemenea, pot fi utilizate si pentru crearea unui unguent cu efect de vindecare. Poti crea un unguent de macese folosind o reteta simpla.

Ai nevoie de:

  • 200g de macese,
  • 500 ml ulei de masline
  • 4 capsule de vitamina E
  • 65 gr ceara de albine
  • Un recipient de 700 ml, banda de cauciuc, strecuratoare si panza

Mod de preparare:

Lasam macesele sa se usuce in uscator. Acestea trebuie sa fie perfect uscate, altfel unguentul se va strica.blankDupa ce s-au uscat macesele, le zdrobim intr-un blender. Umplem 2/3 din borcan cu macese. Umplem restul borcanului cu ulei de masline.

Punem borcanul intr-o oala cu apa, si-l incalzim timp de 3-4 ore. Nu trebuie sa fiarba. Mentinem o temperatura de aproximativ 80 grade. Folosim un termometru cu imersie.

Acoperim borcanul cu o carpa si-l legam cu o banda elastica. Il asezam pe pervazul ferestrei si-l lasam sa se macereze timp de aproximativ o saptamana.

Strecuram apoi lichidul printr-o strecuratoare.blankMai intai printr-una rara si apoi printr-o strecuratoare fina si densa. Incalzim apoi lichidul intr-o cratita si adaugam ceara de albine.blankDupa ce s-a dizolvat ceara de albine, strecura amestecul printr-o carpa pliata de doua ori. Punem 4 capsule de vitamina E in amestec. Amestecam bine. Turnam amestecul in recipiente si-l lasam sa se solidifice.Acest unguent de macese nu este la fel de eficient ca uleiul de macese adevarat obtinut prin presarea semintelor de macese. Cu toate acestea, chiar si un astfel de ulei are un efect excelent asupra diferitelor probleme ale pielii.

Unguentul de macese este excelent impotriva imbatranirii pielii si impotriva ridurilor. Acesta hraneste pielea, indeparteaza petele aparute de la soare, petele de varsta si alte hiperpigmentari. Acest unguent previne aparitia vergeturilor.

Este potrivit pentru cicatrici, eruptii cutanate, eczeme si psoriazis. De asemenea, imbunatateste aspectul mainilor si unghiilor.

Inainte de prima utilizare, aplica putin ungeunt pe o bucata mica de piele. Daca apare o reactie alergica, nu mai folosi produsul.