Foarte multi oameni au in casa cel putin o orhidee. Aceasta floare arata minunat, insa necesita mai multe atentie, decat alte flori. Daca nu este ingrijita corespunator, frunzele sale se ofilesc si cad.

Ti -a intamplat vreodata ca orhideea pe care o ai in casa sa fie plina de frunze, sa aiba radacini dense, dar, in acelasi timpul sa nu mai aiba puterea sa infloreasca? Pentru a rezolva aceasta problema ai nevoie de un foarfece ascutit si de un pamant nou.

Scoate orhideea din vechiul substrat

Prima data va trebui sa raresti frunzele plantei. Taie-le, lasand doar o pereche de frunze in partea de sus. Cand lastarii sunt suficient de vizibili, obtii cea mai buna baza pentru viitoarea orhidee. Daca lastarii sunt inca prea mici, trebuie sa astepti pana mai cresc putin.

Taie planta in jumatate – in locul de sub lastarii noi

O noua planta va creste din lastari si radacinile vechi. Indeparteaza radacinile deteriorate, putrede. Pregateste doua recipiente transparente.

Pune in ele pamant pentru orhidee, pe care anterior l-ai stropit cu apa. Pune ambele parti ale plantei, in recipiente separate si ingrijeste-le ca de obicei. Ambele plante vor creste frumos si vor inflori.

Astfel, casa ta se va umple de flori colorate si va fi mult mai primitoare. Daca ingrijesti corect orhideea, nu ai cum sa dai gres. Tine cont de sfaturile noastre si bucura-te de frumusetea florilor!

Daca ti s-a parut util acest articol, iti recomand sa-l impartasesti cu prietenii tai. S-ar putea sa le fie si lor de folos.