Un remediu natural care relaxează căile respiratorii și facilitează tusea, ameliorează reumatismul și calmează durerile musculare

Daca esti in cautarea unui remediu natural pentru relaxarea cailor respiratorii sau ameliorarea durerilor musculare, acest articol iti va fi de ajutor.

La sfarsitul lunii aprilie sau la inceputul lunii mai, aduna lastari tineri de molid. Poti utiliza, de asemenea, lastari de conifere, cum ar fi brad sau pin.

Lastarii tineri de molid contin cantitati mari de vitamina C. Siropul de lastari de molid dizolva mucusul, relaxand astfel caile respiratorii si faciliteaza tusea. De asemenea, amelioreaza reumatismul, calmeaza durerile musculare si articulare.

Pentru a prepara acest sirop avem nevoie de:

  • Lastari tineri de molid (pana la 5 cm lungime)
  • Zahar
  • Lamai organice

Mod de preparare:

Spalam bine lastarii si ii lasam sa se scurga. Intr-un recipient mare, de 5 litri, punem un strat de lastari, peste care presaram zahar si asezam 2 felii de lamaie. Repetam procedura pana umplem recipientul. Apasam usor.

Acoperim gura recipientului cu celofan. Punem recipientul la fereasca, intr-un loc insorit. Il lasam acolo timp de 2-3 saptamani. In acest timp, siropul incepe sa se formeze, asa ca il strecuram printr-un tifon si il turnam in sticle. Il depozitam intr-un loc racoros.

Folosim o lingura de sirop in fiecare dimineata pentru a aromatiza ceaiul. Siropul are un gust foarte placut si va fi apreciat si de copii.

Puterea vindecatoare a lastarilor tineri, a conurilor si rasinilor care contin ulei esential de terebentina au fost cunoscute in medicina populara.

Acest remediu pe baza de lastari tineri dizolva mucusul, relaxeaza caile respiratorii si faciliteaza tusea, amelioreaza reumatismul, camleaza durerile articulare si musculare.

Lastarii tineri de molid contin cantitati mari de vitamina C, care elimina toxinele din corp si intareste sistemul imunitar.