coaja de banana nutrient pentru flori

În urmă cu câteva săptămâni, un prieten de-al meu – proprietar al unei florării – m-a învățat cum să hrănesc plantele din ghiveci. Mi-a dezvăluit un secret pe care îl folosește el la florărie. Hrănind plantele cu acest nutrienți, vor înflori și vor fi din ce în ce mai frumoase.

Banana este unul dintre cele mai populare fructe din lume, deci cu siguranță se găsește în majoritatea caselor. Cu toate acestea, este posibil ca unii să nu știe că și coaja acestui fruct gustos poate fi extrem de utilă. Majoritatea plantelor de apartament adoră îngrășămintele ușor de preparat.

Datorită conținutului ridicat de potasiu, magneziu și alte minerale, coaja de banane este considerată un îngrășământ de înaltă calitate pentru plantele de apartament. Coaja de banane poate fi folosită în două moduri:

  • Se lasă la uscat, apoi se zdrobește și se pune în pământ, lângă rădăcini, atunci când planta este mutată dintr-un ghiveci în altul.
  • Se toarnă 1 litru de apă peste coaja de banană proaspătă și se lasă la infuzat timp de 24 de ore. Se udă apoi florile cu lichidul obținut. Florile pot fi udate cu acest lichid pe tot parcursul anului.

coaja de banana infuzie floriPlantele hrănite cu coajă de banană cresc mai repede și încep să înflorească mai devreme. Acest îngrășământ poate fi folosit pentru crăciuniță, orhidee, mușcate și multe alte flori.

coaja de banana nutrient orhideeCu toate acestea, nu trebuie să fertilizăm florile iarna, ci trebuie să așteptăm primăvara.

De asemenea, coaja de banană mai poate fi folosită și la îndepărtarea prafului și a murdăriei de pe plantele din ghiveci, pentru a reda strălucirea frunzelor.

coaja de banana remediuIată la ce mai poate fi folosită coaja de banane:

Înmoaie carnea

Dacă dorești să pregătești o cină festivă cu adevărat delicioasă, folosește acest truc simplu. Așază coaja de banană pe fundul vasului de copt și pune carnea deasupra. Coaja de banană împiedică uscarea cărnii, o înmoaie și o face mai gustoasă.

Lustruiește pantofii

Nu ai la îndemână o cremă pentru pantofi? Nu te îngrijora, folosește o coaja de banană. Tot ce trebuie să faci este să freci pantofii din piele cu interiorul unei coji de banane, apoi să-i ștergi cu o cârpă curată. Pantofii vor fi din nou curați și strălucitori.

Redă strălucirea bijuteriilor din argint

Acizii care se găsesc în coaja de banană redau strălucirea bijuteriilor din argint decolorate. Nu trebuie decât să ștergi bijuteria cu o bucată de coajă de banană și apoi să o cureți cu o cârpă curată.

Ajută la eliminarea negilor

Ai încercat toate remediile naturale pentru negi, dar niciunul nu a funcționat? Încearcă acest truc cu coajă de banane. În fiecare seară, înainte de culcare, acoperă negul cu o bucată de coajă, fixeaz-o cu un bandaj și las-o să acționeze peste noapte. Repetă procedura în fiecare zi, timp de o săptămână.

coaja de banana intrebuintariÎndepărtează afidele

Afidele urăsc mirosul de banane, așadar dacă vrei să scapi de ele, îngroapă o coajă de banană în pământ, lângă plantele infestate. În plus, calciu, magneziu și alte oligoelemente au un efect pozitiv asupra plantelor.

Calmează pielea iritată

Coaja de banană este remediul perfect pentru mâncărime, indiferent dacă este cauzată de o înțepătură de insectă sau de o iritație a pielii. Nu trebuie decât să ștergi zona afectată cu interiorul cojii, iar mâncărimea va dispărea.

De asemenea, coaja de banane ajută la eliminarea acneei, hemoroizilor și a altor boli de piele.

Redă aspectul tânăr al pielii

O dată la câteva zile, masează-ți fața cu o bucată de coajă de banană. Acizii din coajă ajută la îndepărtarea celulelor moarte de pe piele. Mineralele, vitaminele și antioxidanții revitalizează pielea și-i redau aspectul sănătos și luminos.

Articolul precedentClătite cu lapte și apă clocotită – rețeta bunicii cu care nu dau greș niciodată
Articolul următorEste un dar de la Dumnezeu – tratează insomnia, sforăitul, normalizează tensiunea arterială și nivelul zahărului din sânge
Bună! Dacă te pot ajuta cu vreo informație despre vreo rețetă postată de mine aici, nu ezita să mă contactezi. Mă găsești aici sau pe facebook și de obicei răspund foarte repede.