Problemele cu somnul sunt foarte intalnite in ziua de azi. Daca nu dormim bine, atunci ne crestem riscul de a suferi de depresie, de a lua in greutate, de a suferi de hipertensiune arteriala, dar si numeroase alte afectiuni cronice ale starii de sanatate pot sa apara.

Expertii recomanda ca ar trebui sa dormim intre 7 si 8 ore in fiecare noapte, dar chiar daca facem acest lucru, tot putem sa avem parte de anumite probleme de sanatate. Ridurile aparute prematur, problemele de stomac, dar si durerile de gat si de spate, sunt doar o parte dintre aceste probleme.

Pe piata exista diferite tipuri de saltele, care pot sa fie destul de scumpe. Toate acestea ofera o solutie pentru problemele noastre de somn. Dar acum iti poti imbunatati calitatea somnului fara a cheltui prea multi bani si fara a mai incerca altceva.

Un lucru foarte important pentru starea noastra de dispozitie, pentru starea noastra de sanatate si pentru calitatea somnului este pozitia in care noi dormim.

Un expert in probleme de somn, numit Dr. John Douillard, sustine ca este foarte important pentru starea noastra de sanatate ca noi sa dormim pe partea stanga. Starea noastra de sanatate devine optima si are de castigat pe termen lung.

Vezi cum a slăbit Elena cu 159 de lei.

Aceasta pozitie este, de asemenea, foarte importanta pentru a avea o digestie buna si sanatoasa. Oamenii care sufera de astm nu ar trebui sa doarma pe spate.

Cateva motive bune pentru a dormi pe partea ta stanga

  1. Reducerea arsurilor gastrice.

In cazul in care esti o persoana care are un stomac sensibil si suferi in mod constant de arsuri gastrice, dormitul pe partea stanga se poate dovedi a fi foarte benefic pentru tine. Acest lucru cu siguranta iti va reduce arsurile gastrice. Dormitul pe partea dreapta poate doar sa provoace multe probleme de sanatate.

  1. Iti va ajuta sistemul limfatic

Poate ca multi oameni nu sunt constienti de existenta sistemului limfatic, dar acesta este foarte important pentru mentinerea starii noastre de sanatate. Partea stanga a corpului nostru este, de fapt, partea limfatica. Dormitul pe aceasta parte ne va ajuta sa indepartam reziduurile si toxinele, dar si sa filtram fluidele limfatice.

  1. Sanatatea inimii

Inima noastra va avea parte de mai multe beneficii daca dormim pe partea stanga. In acest mod, drenajul limfatic spre inima noastra va fi imbunatatit de gravitatie. Inima nu va mai trebui sa depuna atat de mult efort in timp ce dormi.

  1. Oprirea sforaitului

Sforaitul este o problema de sanatate care se poate dovedi a fi foarte deranjanta. Poate sa impiedice alte persoane sa doarma asa cum trebuie, dar sforaitul este, de asemenea, foarte daunator atat pentru inima, cat si pentru starea generala de sanatate. Dormitul pe partea stanga se poate dovedi a fi foarte benefic pentru oamenii care sforaie in mod constant, dar si pentru oamenii care sufera de apnee obstructiva de somn.