Baiatul care a cusut jucarii poveste

În 2015, Andrej Semilet, un băiețel de 4 ani din Ucraina, a fost diagnosticat cu cancer de sânge. Este o boală gravă care necesită tratament costisitor (aproximativ 35.000 de dolari). Din păcate, familia lui Andrej nu avea atâția bani, așa că mama băiatului s-a gândit să vândă apartamentul. Ajutorul însă a venit de unde nimeni nu se aștepta.

Andrej a început să coase jucării de pluș pentru a câștiga banii necesari pentru tratamentul medical. De asemenea, oamenii nu au rămas indiferenți și au început să-l ajute.

Care a fost destinul băiatului și cum s-a încheiat această poveste emoționantă?

În timp ce majoritatea oamenilor se pregăteau să sărbătorească Anul Nou, Andrej, în vârstă de 4 ani era în spital. I s-a pus un diagnostic teribil – leucemie. În Ucraina nu a putut primi tratament, așa că i-a rămas o singură opțiune – să facă tratament la centrul de cercetare de stat din Belarus.

Pentru a beneficia de acest tratament, copilul avea nevoie de 35.000 de dolari, bani pe care familia nu-i avea. Mama băiatului a bătut la toate ușile pentru a cere ajutor, însă nu a reușit să strângă banii necesari.

Cu toate acestea, pentru a-și folosi cumva energia și a-i distrage atenția copilului de la tratamentele dureroase, mama a adus la spiral, șosete, orez și pixuri.

Împreună au făcut un om de zăpadă frumos. Deodată, i-a venit ideea de a vinde astfel de jucării. La început, mama și bunica au făcut oameni de zăpadă, iar Andrej i-a decorat.

Însă, mai târziu, băiatul s-a implicat și el în această activitate. A creat jucării frumoase și a crezut cu tărie cu acestea l-ar putea ajuta să lupte cu boala. În același timp, mama a mers la fundații de caritate, a cerut ajutor pe la diverse emisiuni de televiziune și a pregătit documentele pentru vânzarea apartamentului.

Termenul limită pentru strângerea banilor se apropia, iar mama nu reușise încă să strângă întreaga sumă de care avea nevoie. Dintr-o dată telefonul mamei a început să sune. La celălalt capăt al firului era o persoană care a anunțat că a transferat o sumă de bani în contul ie bancar.

Povestea lui Andrej a ajuns la urechile oamenilor din diferite țări, iar aceștia nu au rămas indiferenți. Telefonul a sunat neîncetat timp de 5 zile. S-a întâmplat o minune! S-au strâns cei 35.000 de dolari, iar băiatul a putut începe tratamentul.

În ciuda faptului că Andrej nu poate merge încă la grădiniță, el are parte de educație acasă. Medicii sunt optimiști și spun că băiatul îți va relua treptat viața normală.

Familia a păstrat primul om de zăpadă, ca simbol al victoriei și al credinței în bunătatea oamenilor. Deși acesta fusese vândut, cumpărătorul a fost de acord să-l dea înapoi copilului, pentru că acesta să nu uite niciodată că in viață merită să lupți până la capăt.

Acest băiețel a arătat că nu este suficient doar să crezi în minuni, ci că trebuie să faci și tu ceva dacă vrei ca acestea să se întâmple. Respiră profund și apreciază fiecare moment pe care îl petreci cu familia.

Articolul precedentTort Raffaello cu căpșuni și nucă de cocos – un tort apetisant potrivit pentru o ocazie specială
Articolul următorAlimente care detoxifică, întăresc și susțin sănătatea ficatului
Bună! Dacă te pot ajuta cu vreo informație despre vreo rețetă postată de mine aici, nu ezita să mă contactezi. Mă găsești aici sau pe facebook și de obicei răspund foarte repede.