Ulei de morcov – un produs natural ce poate fi preparat, cu ușurință, acasă

Uleiul de morcov nu este bun doar pentru un bronz frumos, ci si pentru tratarea diferitelor probleme ale pielii. De fapt, este un macerat uleios plin de vitamine. Este un produs pur natural ce poate fi preparat, cu usurinta, acasa.

Pentru prepararea sa, trebuie sa folosim un ulei presat la rece (floarea soarelui, masline, migdale, jojoba, etc). Eu am folosit ulei de floarea soarelui din seminte presate la rece.

Asadar, spalam si curatam morcovii, de origine organica, de preferinta din propria gradina sau de la un gradinar cunoscut. Este mai bine sa-i uscam in prealabil. Taiem morcovii in benzi foarte subtiri si-i uscam la un uscator de legume si fructe, pentru a nu astepta prea mult.

Zdrobim apoi morcovul uscat in maini, il punem intr-un recipient din sticla si turnam ulei de floarea soarelui peste el. Il lasam la macerat. Turnam apoi uleiul finit intr-o sticla curata.

Dupa cum am mentionat deja, uleiul de morcov poate fi utilizat atat inainte, cat si dupa bronz. Uleiul de morcov nu doar ca protejeaza de efectele nocive ale soarelui prea puternic, dar confera pielii si o culoare aurie frumoasa, ce dureaza mult timp.

Putem folosi uleiul si pe fata, deoarece are efecte regenerante, netezeste, creste elasticitatea si fermitatea pielii si, in plus, reduce ridurile. Poate fi folosit si pentru a accelera vindecarea ranilor mici.

Cu siguranta, majoritatea femeilor vor dori sa incerce acest ulei, asa ca iti recomand sa impartasesti reteta cu toate prietenele tale. Mai mult ca sigur, iti vor multumi mai tarziu!