Frunzele de dafin sunt unul dintre condimentele pe care gospodinele le folosesc adesea atunci când gătesc. Probabil, toată lumea visa să aibă o astfel de plantă acasă, crescând-o pe pervaz. Un astfel de copac poate fi înmulțit prin butași. Încearcă și vei fi uimita de rezultat.

Perioada plantarii este din aprilie până în iunie. Puteți folosi lăstari din dafin sau pur si simplu din crengute. Ramurile trebuie să fie vii și există 2 internoduri pe ele.

Tăiați ramura în fâșii de la 6 cm la 9 cm în dimensiune, capetele lăstarilor ar trebui să aibă tăieturi oblice. Îndepărtați frunzele inferioare și tăiați-le în jumătate pe cele superioare. Scoateți frunzele de pe ramuri și puneți-le în apă peste noapte.

Luați pământ cald cu un pH neutru – amestecați mușchi, turbă, vermiculit, perlit și nisip. Faceți găuri maricele în ghivece și puneți drenaj pe fund și apoi pământ. Înmuiați butașii în Kornevin, apoi plantați-i în pământ la o adâncime de 10 cm. După plantare, udați răsadurile.

Acoperiți ghiveciul cu o pungă și puneti-o într-un loc unde temperatura este de 22-26 de grade. Deschideți ocazional punga pentru aerisire. Umeziți solul pe măsură ce se usucă. Puteți pulveriza apa chiar si în fiecare zi.

După patru luni, ar trebui să apară rădăcini, iar apoi tufișul poate fi transplantat într-un ghiveci mai mare. Vara, dafinul poate fi cultivat pe balcon. Vă dorim succes!