Iată cum se prepară cele mai bune Turte țărănești – Bune de te lingi pe degete!

Iată cum se prepară cele mai bune Turte țărănești – Bune de te lingi pe degete!

Este o rețetă care îmi aduce aminte de bunica mea, de zilele petrecute la țară și de mirosul bucatelor pregătite de ea, care îmi lăsau gura apa. Cred că nu există ceva mai bun decât gustul acelor turte simple, dar foarte delicioase!!!

Astăzi, vă prezint rețeta turtelor țărănești pregătite la tigaie, care este sănătoasă și se prepară destul de ușor.

Ingrediente:

  • 2 căni de făină
  • un pahar cu apă călduță
  • o bucățică mică de drojdie
  • jumătate de lingură de bicarbonat de sodiu
  • jumătate de lingură de ulei
  • jumătate de lingură de sare

Cum se prepară:

Amestecă drojdia, apa și făina, într-un bol mare, până când obții o cocă omogenă, după care las-o să se odihnească, timp de 15 minute. Apoi, poți adăugă uleiul, sarea și încă o cană de făină. Amestecă și lasă să stea aproximativ două ore, până când își va dubla volumul.

Împarte apoi coca în opt părți egale, acoperă cu un prosop și lasă-le să mai stea 30 de minte. Pune câteva picături de ulei, în tigaie și încinge-o bine.

Ai grijă să fie o tigaie pe care nu se lipește mâncarea. Pune fiecare turtă în tigaie și ține câte două minute, pe fiecare parte. După ce le-ai făcut, poți pune peste turte brânză sau ouă și le poți mânca împreună cu o salată. Poftă bună!!!

Am fost un copil crescut la tara cu mamaliga, lapte fiert in ceaunul de mamaliga, turte taranesti pe plita sau in ulei si cu multe alte bunatati simple si foarte gustoase. Nu eram multi in casa, asa ca mama aprindea mai rar cuptorul de lut pentru a coace paine si placinte poale in brau, la vatra.

La noi se gasea foarte rar paine la magazin, doar atunci cand aducea de la brutaria din comuna asa ca mai in fiecare dimineata mama facea faimoasele turte taranesti coapte in cratita de tuci sau pe plita. Erau grozave!! Pufoase si gustoase mergeau de minune unse cu magiun sau cu o farfurie de bors cu fasole, rece.