Turte cu branza si verdeata – Am preparat un teanc in doar 30 de minute

publicitate

Turtele fac parte din bucătăria noastră tradițională de foarte multă vreme… Sunt multe variante și moduri de a pregăti turte delicioase, dar printre cele mai cunoscute sunt turtele cu umplutură de brânză și verdeață… și printre cele mai bune, de altfel…

INGREDIENTE: 400 g de făină; 1 pahar de chefir (iaurt); 1 linguriță de bicarbonat de sodiu; 1 linguriță de sare; 300-400 g de brânză Adygei (sau alt tip de brânză moale); 1 legătură mare de amestec de verdeață (mărar, pătrunjel, coriandru); unt pentru ungerea plăcintelor

INGREDIENTE PENTRU SOS: 200 ml de iaurt natural fără adaosuri; 2 căței de usturoi; 3 linguri de verdeață mărunțită

MOD DE PREPARARE

1. Adăugați bicarbonatul de sodiu în chefir, amestecați și lăsați să stea timp de 5 minute.

2. Amestecați făina cu sare, turnați chefirul și frământați un aluat elastic.

3. Presărați aluatul cu făină, acoperiți-l cu un prosop sau cu folie alimentară și lăsați-l să stea timp de 10 minute.

4. Dați brânza prin răzătoare, adăugați verdeața mărunțită și sare, dacă este necesar.5. Împărțiți aluatul în 6 bile egale și întindeți-le sub formă de turte cu diametrul de până la 10 cm. Puneți în mijlocul fiecărei turte câte 2 linguri de umplutură și lipiți marginile. Apăsați pungile obținute cu mâna și întindeți-le într-un cerc subțire cu diametrul de 20 cm.

6. Prăjiți plăcintele pe o tigaie uscată câte 3 minute pe fiecare parte. Puneți plăcintele una peste alta, ungându-le cu unt. Înainte de servire, tăiați plăcintele în 4 părți (“hici” înseamnă “cruce”).

7. Serviți plăcintele fierbinți cu sos într-un bol separat. Sosul: amestecați iaurtul, usturoiul și verdeața tocată

Sper ca v-a placut reteta si ca ati reusit sa preparati aceste turte minunate exact asa cum trebuie, iar membrii familiei voastre se pot bucura de o adevarata delicatese traditional romaneasca. Va doresc pofta buna!