Turte cu branza

Turtele cu brânză și ceapă verde sunt foarte gustoase. Le prepar aproape săptămânal pentru că toată familia mea le iubește. Îți recomand să le încerci și tu, pentru că rețeta este foarte simplă.

Ingrediente pentru aluat:

  • 1 cană lapte cald, 1 pahar apă caldă
  • 1 plic drojdie instant, 1 linguriță zahăr
  • 1.5 lingurițe sare, 3 linguri ulei de măsline
  • 4 căni făină de grâu

Ingrediente pentru umplutură:

  • 200 gr brânză Cheddar
  • 2 linguri cremă de brânză
  • 5-6 cepe verzi

În plus:

  • 50 gr unt topit
  • Câteva fire de mărar

Mod de preparare:

Punem într-un castron laptele, apa, drojdia, zahărul și uleiul de măsline și amestecăm cu o spatulă. Adăugăm apoi făina de grâu cernută și sarea și amestecăm bine.Turte umpluteTransferăm apoi aluatul pe blatul de lucru și începem să-l frământăm până când nu se mai lipește de mâine.

Îl punem iarăși în bol, îl acoperim cu un prosop curat și îl lăsăm la crescut aproximativ 30 de minute, sau până când își dublează volumul.Turte umplute aluatMai frământăm aluatul timp de 2-3 minute, apoi îl transferăm din nou pe blatul de lucru presărat cu făină.

Modelăm aluatul într-o bilă, apoi îl tăiem în două. Luăm o bucată de aluat, o rulăm și o tăiem în 4 părți egale. Din fiecare bucată de aluat, formăm câte o bilă.  Procedăm la fel și cu cealaltă jumătate de aluat.turte cu branzaPunem bilele de aluat într-o tavă, presărăm puțină făină de grâu peste ele, le acoperim cu folie alimentară și le lăsăm la crescut timp de 15 minute.

Cât timp aluatul crește, pregătim umplutura. Dăm brânza Cheddar pe răzătoare, adăugăm crema de brânză și ceapa verde tocată mărunt și amestecăm bine. Umplutura turtePunem o bilă de aluat pe blatul de lucru presărat cu făină, întindem puțin cu degetele, apoi adăugăm puțină umplutură în mijloc. Acoperim umplutura cu marginile aluatului și formăm o turtă mică, rotundă.

Procedăm la fel și cu celelalte bile de aluat. Le punem pe toate pe o tavă, le acoperim cu folie alimentară și le lăsăm să se odihnească timp de 15 minute.

Le întindem apoi cu un sucitor, pentru a forma turte mai mari.Turte in tigaiePrăjim turtele într-o tigaie uscată până se rumenesc bine, pe ambele părți. Ungem apoi turtele cu unt și presărăm deasupra mărar verde tocat mărunt. Poftă bună și spor la gătit!Turte cu branza si marar