publicitate

Turmericul este unul dintre cele mai raspandite condimente din lume. Este cel mai folosit in bucatarie, la pregatirea a diverse mancaruri, dar are de asemenea numeroase proprietati medicale. Cele mai cunoscute medicini din lume, cum ar fi de exemplu medicina traditionala chinezeasca, medicina indiana sau medicina ayurvedica, folosesc turmericul de foarte mult timp. Turmericul este un condiment care are o culoare galben inchis si o aroma foarte unica.

In trecut, multi oameni foloseau acest condiment pentru a trata numeroase probleme de sanatate, cum ar fi de exemplu intinderile musculare, bolile de ficat, afectiunile respiratorii, problemele de piele, bolile gastrice, ranile si taieturile. Turmericul se poate dovedi a fi foarte benefic in tratarea problemelor de natura digestiva, inflamatiile, infectiile, dar si tumorile maligne.

Afla de ce turmericul este foarte important pentru starea noastra de bine si pentru a avea o sanatate optima

Turmericul contine un ingredient activ numit curcumina, care are niste puternice proprietati anti microbiene, anti inflamatorii si anti oxidante, care ne ofera cel mai bun remediu impotriva gatritelor, a microbilor, a ulcerelor gastrice sau peptice, dar si impotriva bacteriei H. Pylori.

Conform mai multor cercetari, turmericul are un efect foarte pozitiv asupra proceselor inflamatorii si a ADN-ului nostru, dar si asupra supravietuirii celulelor. Poate, de asemenea, sa reduca simptomele prezentate de osteoartrita. Trebuie doar sa incepi sa folosesti 200 mg de turmeric in fiecare zi.

Turmericul mai contine de asemenea si turmerona, un element bioactiv care ne poate imbunatati functia cerebrala, dar mai poate de asemenea sa trateze si boala Alzheimer, pentru ca are capacitatea de a ne repara celulele din creier.

Cum sa pregatesti un antibiotic natural cu turmeric

O sa ai nevoie de:

  • 100 de grame de miere
  • O lingura de turmeric

Pregatire

Combina ambele ingrediente intr-un borcan de sticla si amesteca-le bine.

Utilizari

In cazul in care suferi de gripa, foloseste o jumatate de lingura din acest antibiotic natural in fiecare ora. Ia aceeasi cantitate din acest antibiotic in urmatoarea zi, dar odata la doua ore. Ar trebui sa iei aceeasi cantitate si in cea de a treia zi, de 3 ori pe zi. Nu inghiti imediat, ci las-o sa ti se topeasca incet in gura. Poti, de asemenea, sa o adaugi intr-o cana de lapte sau de ceai.