Totul despre durerile de genunchi

Durerea de genunchi este o problema comuna, cu care se confrunta o multime de adulti. Daca te confrunti si tu cu aceste dureri, este important sa cunosti diferitele tipuri de dureri de genunchi astfel incat sa poti afla de unde vine durerea. Cu aceste cunostinte, vei avea abilitatea de a lua decizii in cunostinta de cauza atunci cand vei dori sa calmezi durerea.

Durere in rotula – Genunchiul alergatorului

Genunchiul alergatorului este adesea cauzat de uzuri excesive sau tendoane intinse. Genunchiul alergatorului poate rezulta, de asemenea, dintr-o trauma directa, cum ar fi o cadere sau o lovitura.

Durere deasupra genunchiului – Tendon cvadricep umflat

Suprasolicitarea poate fi vinovata de aparitia acestei dureri. Jucatorii de fotbal si volei sunt adesea afectati.

Durere in spatele genunchiului – Chistul Baker

Chistul Baker provoaca o umflatura in spatele genunchiului. Durerea creste adesea atunci cand genunchiul este complet flexat sau extins si este, de obicei, un simptom al unei probleme de baza, cum ar fi artrita.

Durere pe partea exterioara a genunchiului – Menisc rupt

Meniscul este o bucata de cartilaj care amortizeaza si stabilizeaza articulatia. Acesta este motivul pentru care o lacrima menisc poate fi atat de dureroasa. Pe langa durerile exterioare ale genunchiului, simptomele includ inflamatii, dificultati de indoire sau indreptare a piciorului si blocarea genunchiului.

Durere sub genunchi – Boala Osgood-Schlatter

Adolescentii care se confrunta cu dureri la genunchi pot suferi de boala Osgood-Schlatter. Aceasta se caracterizeaza prin inflamarea apofizei tibiale anterioare (aflata sub genunchi) ce poate surveni in timpul cresterii.

Pentru a ameliora durerile de genunchi, ar trebui, in primul rand sa te odihnesti. Daca genunchiul este umflat, trebuie sa folosesti gheata. Gheata va reduce inflamatia si va accelera recuperarea. De asemenea, este important sa se previna acumularea de lichid.

Pentru a face acest lucru, infasoara genunchiul intr-un bandaj. Ai grija sa nu infasori prea strans pentru ca ai putea opri circulatia sangelui. Mentine piciorul ridicat deasupra inimii. Acest lucru ajuta la scurgerea excesului de lichid din genunchi si la reducerea inflamatiei.

Un alt mod prin care poti sa ameliorezi durerea de genunchi este sa intinzi muschii care sustin genunchiul. Tendoanele si muschii interni ai coapsei comprima articulatia genunchiului. Cand corpul este puternic si flexibil, este bine echilibrat, si nu se mai pune atat de multa presiune pe genunchi.

Data viitoare cand te confrunti cu dureri de genunchi, citeste acest articol pentru a afla sursa durerii tale.