Toți cei născuți în anii ’80, ’90 ar trebui să citească asta! Aparții și tu acestei generații?

copilarie anii 80, 90

Un text foarte interesant care circulă pe internet de ceva vreme le amintește celor născuți în anii ’80, ’90 de copilăria frumoasă pe care au avut-o. Se referă la lucrurile care erau considerate normale la acea vreme, dar care acum sunt privite cu alți ochi.

Ne-am născut sănătoși, fără probleme, deși mamele noastre au luat aspirină atunci când au avut dureri de cap, au mâncat conserve, au fumat și au lucrat până în ultimă zi de sarcină și nu au fost niciodată testate pentru diabet…. În copilărie, ne plimbam cu bicicleta sau cu rolele fără a ne pune cască pe cap sau genunchiere.

Am băut apa de la furtunul cu care părinții și bunicii noștri udau grădinile și nu din sticlele cumprate din magazine. Am împărțit o sticlă de suc cu prietenii noștri și nimeni nu a murit din cauza asta. Am mâncat înghețată cu lapte, pâine albă și unt adevărat, am băut sucuri care erau pline de zahăr chiar și atunci, dar nu eram grași pentru că ne jucam mereu afară.

Ieșeam afară dimineața și intram în casă seara târziu, pentru că ne jucam toată ziua de-a v-ați ascunselea, prinselea, flori, fete și băieți, șotronul și alte jocuri minunate. De multe ori părinții ne certau pentru că nu intram în casă la ora stabilită, iar uneori ne mai dădeau și câte o palmă. Pe atunci palma părintească făcea parte din educație și nimeni nu te pedepsea dacă îi dădeai o palmă copilului tău.

Nu aveam prieteni virtuali, ci prieteni adevărați cu care ne vedeam frecvent. Nu aveam probleme de concentrare la școală și nici nu luam tratament pentru hiperactivitate. Nu aveam camere video la școală și nu vindeam droguri în fața școlii.

Nu aveam Playstation, XBOX sau jocuri video, aveam doar televizor.

Aveam, în schimb, prieteni, și ne jucam cu ei în fiecare zi. Am căzut din copaci, ne-am certat între noi, dar părinții nu au intervenit niciodată în relația noastră de prietenie. Am aruncat petarde de Anul Nou, ne jucam cu arcul și construiam cazemate din zăpadă.

Ne-am plimbat mult cu bicicleta, alergam până la casa unui prieten și uneori intram fără să mai sunăm la ușă.

Copilăria noastră a fost cea mai frumoasă. Dacă faci parte din această generație, sigur îți amintești cu drag de copilărie.