prajitura

Acesta este una dintre cele mai bune rețete de Tort Triple de Ciocolată – acesta este tortul de ciocolată care întrece toate celelalte rețete de tort de ciocolată pe care le cunoști. Este bogat, decadent și tot ceea ce îți dorești de la un tort triple de ciocolată!

Ce face acest tort de ciocolată atât de special?

Da, acest tort triple de ciocolată este esențialmente un tort mare de ciocolată. Dar straturile diferite care se dezvăluie odată ce tortul este tăiat îl duc la un alt nivel. Este mult mai interesant decât un tort tipic de ciocolată.

Tortul este fraged, foarte, foarte umed și elastic datorită efectelor de frăgezire ale laptelui bătut și utilizării uleiului în loc de unt. Aroma de ciocolată este profundă, intensă și provine atât din pudra de cacao cât și din cafea. Fii sigur că tortul nu are gust de cafea. Cafeaua doar intensifică și rotunjește aroma de ciocolată.

Ingrediente pentru Tortul Triple de Ciocolată

Ai nevoie de ingrediente prietenoase cu cămara, pe care probabil le ai deja la îndemână pentru această rețetă de tort triple de ciocolată:

Pentru blatul de tort: 4 ouă, separate în gălbenușuri și albușuri, zahăr, ulei în loc de unt pentru a reține umiditatea, lapte, vanilie, făină universală, pudră de cacao, zahăr pudră și cremă de tartar pentru a stabiliza albușurile bătute.

Pentru umplutura de ganache de ciocolată neagră: doar ciocolată cu lapte și smântână pentru frișcă.

Pentru umplutura decadentă de ganache de ciocolată albă: vei avea nevoie de ciocolată albă, smântână, ciocolată cu lapte și unt. În final, adaugă fulgi de ciocolată simplă pentru un plus de crocant, aromă și un punch suplimentar de ciocolată pentru decorarea tortului.

Cum să faci Tort Triple de Ciocolată de la Zero

  1. Prepararea blatului:

Într-un bol de mixare, bate împreună gălbenușurile de ou, zahărul, uleiul, sarea și laptele până se combină bine.

Folosind o sită fină, cerne făina universală și pudra de cacao în bolul de mixare și amestecă pentru a combina.

Într-un alt bol de mixare, bate albușurile de ou și crema de tartar până devin ușoare și spumoase. Adaugă zahărul pudră și bate până devin tari.

Adaugă o lingură mare din amestecul de albușuri la amestecul de gălbenușuri de ou cu ciocolată.

Înglobează albușurile în amestecul de ciocolată, pliind doar până la combinare.

Toarnă aluatul într-o tavă rotundă pentru tort, tapetată cu hârtie de copt și coace timp de 55 de minute.

Lasă tortul să se răcească complet, apoi scoate-l din tava de tort și taie-l cu grijă în patru straturi subțiri.

  1. Prepararea ganache-ului de ciocolată neagră:
    • Într-un bol de sticlă, combină ciocolata neagră tocată și smântâna fierbinte pentru umplutura de ganache de ciocolată. Amestecă până când ciocolata este complet topită și lasă deoparte.
  2. Prepararea ganache-ului de ciocolată albă:
    • Într-un bol de sticlă separat, combină ciocolata albă și smântâna încălzită pentru umplutura de ganache de ciocolată albă.

Asamblarea Tortului Triple de Ciocolată

Așază un strat de tort pe un platou. Pensulează cu lapte, apoi adaugă un strat de umplutură de ganache de ciocolată.

Plasează următorul strat de tort de ciocolată deasupra, pensulează cu lapte și adaugă umplutura de ganache de ciocolată albă. Repetă cu umplutura rămasă și straturile de tort.

Într-un bol de sticlă, prepară frișca bătută cu smântâna rămasă și un mixer electric.

Întinde frișca bătută pe partea superioară a tortului triple de ciocolată asamblat. După ce este complet acoperit, răcește tortul timp de 1 oră.

Într-o cratiță mică, topește zahărul, untul și ciocolata cu lapte pentru o glazură de ciocolată. Toarnă glazura caldă peste tortul triple de ciocolată răcit. Netezește și presează fulgii de ciocolată pe lateralele tortului pentru decor.

Acum ai un tort triple de ciocolată bogat și decadent, perfect pentru orice ocazie specială!