tort cu ciocolata neagra reteta

Tortul cu cremă de unt și ciocolată neagră este preferatul meu. Este foarte ușor de preparat și are un gust deosebit. L-am pregătit săptămâna trecută pentru ziua fiului meu și s-a mâncat tot.

Ingrediente pentru blat:

  • 18 ouă
  • 18 linguri zahăr
  • 18 linguri făină

Ingrediente pentru cremă:

  • 12 ouă, 10 linguri zahăr
  • 200 gr ciocolată neagră
  • 500 gr unt
  • 100 gr zahăr pudră

Ingrediente pentru glazură:

  • 300 gr zahăr
  • 1/2 lingură apă

Mod de preparare:

Batem 3 albușuri cu 3 linguri de zahăr până se dizolvă tot zahăru. Adăugăm apoi 3 gălbenușuri, amestecăm, apoi adăugăm 3 linguri de făină. Amestecăm totul cu un tel pentru a încorpora bine ingredientele.

Preîncălzim cuptorul la 200 de grade. În timp ce cuptorul se încălzește, turnăm aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Coacem aluatul timp de aproximativ 5-10 minute, pânâ când marginile încep să se rumenească. Scoatem aluatul cu tot  cu hârtie din tavă.

Punem o altă hârtie de copt în tavă pentru că urmează să coacem cea de-a doua foaie de aluat. Pregătim cea de-a doua foaie de aluat la fel cum am pregătit-o pe prima.

Scoatem hârtia de pe primul blat copt și punem un prosop curat dedesubt. După ce am copt și cea de-a doua foaie de aluat, o pregătim pe următoarea. În acest mod vom coace 6 foi de aluat. Punem foile de aluat coapte unele peste altele, dar între ele, punem câte un prosop curat, pentru a nu se lipi.

tort cu ciocolata neagra foi de aluatDupă ce foile de aluat s-au răcit, le punem unele peste altele, fără prosoape între ele. Tăiem foile de aluat pe mijloc pentru a obține 12 foi.

Pregătim crema. Batem albușurile cu zahărul, până se topește tot zahărul. Adăugăm gălbenușurile și punem vasul pe aragaz, la bain-marie. Gătim ouăle cu zahărul la bain-marie, timp de aproximativ 30 de minute.

Luăm apoi amestecul de pe foc, adăugăm ciocolata neagră ruptă în bucățele și amestecăm pentru a se topi. Lăsăm crema să se răcească complet.

Batem untul cu zahărul pudră, apoi adăugăm crema de ciocolată rece și amestecăm.

tort cu ciocolata neagra cremaUngem 11 foi de aluat cu câte 3 linguri de cremă. Întindem crema uniform peste foile de aluat. Punem foile de aluat unse cu cremă, unele peste altele. Deasupra punem foaia de aluat simplă.

tort cu ciocolata neagra mod de prepararePunem jumătate de lingură de apă într-o tigaie pe aragaz și agităm tigaia, astfel încât apa să ajungă peste tot. Adăugăm apoi zahărul și-l topim la foc mic. Când s-a topit, îl amestecăm ușor apoi îl turnăm peste ultima foaie de aluat. Întinde zahărul topit cât încă este fierbinte.

După 10 secunde, trecem un cuțit cu lama plata prin unt și apoi tragem o linie pe foaia de aluat peste care am pus zahărul topit. Dacă zahărul se lipește de cuțit, mai așteptăm 5 secunde. Trasăm apoi mai multe linii și decorăm tortul cu crema rămasă.

Lăsăm tortul deoparte timp de 24 de ore, după care îl putem tăia și servi. Poftă bună!

tort cu ciocolata neagra ingrediente