oua-fierte-dieta

Ficat

Daca ar exista vreodata un superaliment, acesta ar fi ficatul. Acesta contine mai multi nutrienti decat alte alimente. Singura problema este ca majoritatea oamenilor nu vor sa-l manance. Da, stiu, organele sunt dezgustatoare. Dar, odata, organul unui animal era cea mai pretioasa carne. Organele sunt depozite de vitamine si minerale esentiale.

blank

Carne

Si carnea, desigur, trebuie sa se incadreze in acest top. Desi nu contine valori ridicate de nutrienti precum ficatul, aceasta are inca multi nutrienti in comparatie cu alte alimente. De asemenea, este bogata in proteine. Daca alegi sa consumi carnea animalelor hranite cu iarba vei fi surprins de sanatatea ta.

carne-la-work

Oua

Nu putem uia de oua. Acestea sunt unele dintre cele mai bne alimente din punct de vedere nutritional. Gandeste-te ca, in interiorul unui ou, sunt prezente toate proteinele si nutrientii necesari pentru a crea o viata. Sunt chestii puternice. Asta inseamna ca ne vom imbunatati mult nutritia, daca vom consuma oua.

blank

Legume

Legumele sunt minunate, toti avem nevoie de ele. Gandeste-te la ele ca la produsele de curatare a sistemelor noastre. In primul rand au tone de fibre, si avem nevoie de fibre ca sa eliminam toate deseurile. In al doilea rand, sunt pline de antioxidanti, pe care ii folosim pentru a lupta impotriva radicalilor liberi si a toxinelor din corp.

legume-fierte

De asemenea, legumele ofera o tona de vitamine si minerale. Alege intotdeauna produse organice. Rolul legumelor este de a elimina toxinele din corpul nostru, nu de a adauga mai multe sub forma de pesticide.

Fructe

blank

Aceste mici pachete de energie par sa fie bune pentru tine, nu-i asa? Fructele sunt pline de fibre si antioxidanti si contribuie la curatarea organismului. Insa trebuie sa le consumi cu moderatie.

Fructele contin cantitati semnificative de fructoza. Desi starea naturala a fructelor si a fibrelor impiedica aceasta fructoza sa se comporte ca zaharul nefiltrat, prea multa poate duce la cresterea in greutate. Mergi pe produse organice si stai departe de sucul de fructe.

Nuci si seminte

Nucile si semintele, gandeste-te la ele ca la mici depozite de energie. Asta explica de ce veveritele le pastreaza pentru iarna. Nu doar ca sunt mici depozite de energie, dar sunt pline de grasimi uimitoare, vitamine si minerale.

Printre vitaminele valoroase aici se numara vitamina E. De asemenea, semintele de floarea soarelui si migdalele sunt pline de acizi grasi, iar nucile contin omega-3. La fel ca in cazul fructelor, trebuie sa le consumi cu moderatie.

Alimente fermentate

Corpurile noastre au fost dezvoltate pentru a avea o relatie simbiotica cu multe bacterii. Adevarul este ca o mare parte din digestia noastra este ajutata de bacterii prietenoase. Alimentele pe care le poti folosi in acest sens sunt legumele murate. De asemenea, produsele lactate precum branza, chefirul si iartul sunt si ele bune.