Toba la sticla

Pun carne într-o sticlă și obțin o tobă delicioasă, totul natural, fără aditivi și coloranți. O alternativă ieftină și bună la toba din comert sau la alte mezeluri.

Rețeta este cea mai simplă, pur și simplu nu există o rețetă mai simplă. O gătesc chiar și în toate sărbătorile, arată bine pe masă, iar astfel de preparate nu sunt doar gustoase, ci și perfecte pentru musafiri – arata foarte bine intr-un platou de aperitiv.

Ingrediente necesare:

  • Picioare de porc (ciolan) – 2 buc. (1,8 kg)
  • Sare – 2 linguri
  • Boabe de piper negru – 10-15 buc.
  • Boabe de ienibahar – 5 buc.
  • Frunza de dafin – 2 buc.
  • Ceapă – 1 buc.
  • Usturoi – 6-10 căței.

METODA DE GĂTIRE

Pentru gătit, vom avea nevoie de două picioare de porc, greutatea pentru mine este de 1 kg 800 g. Se umple o oala cu apă și se lasă carnea timp de 30-60 de minute, apoi se spală bine.

Astăzi voi găti carnea nu într-o oală obisnuita, ci într-o oală sub presiune.

blankLuați o oală, puneți ciolanele pregătite, turnați apă, adăugați 2 linguri de sare, pe baza faptului că am nevoie de 1 lingură de sare pentru fiecare kg de carne.

Adăugați frunza de dafin, boabele de piper negru, boabele de ienibahar, și ceapa, închideți bine capacul, puneți pe foc și de la momentul în care începe să fiarbă, gătiți la foc mediu timp de 1 oră, opriți și lăsați carnea să se răcească complet acolo.

Dacă nu aveți o astfel de oală, puteți găti într-o oală obișnuită, durează aproximativ 4 ore.

Carnea s-a răcit complet, se îndepărtează capacul și se scoate carnea. Carnea ar trebui să se desprindă bine de oase, iar lichidul este perfect pentru toba. Îndepărtați oasele.

Nu mărunțiți prea fin carnea, va arăta mai bine când este tăiată. Adăugați aproximativ 8-10 căței de usturoi, trecuți prin presa de usturoi, adaugati la carne. Turnați 2-3 polonice de supă în care a fost gătit ciolanul. Se amestecă bine.

blankLuați o sticlă de plastic, a mea are 2 litri, tăiați partea de sus. Umpleți sticla cu carnea rezultată, compactând cu o lingură în timpul procesului + lichid daca mai este necesar. Închideți cu folie de plastic și puneți în frigider pentru a se întări, de obicei fac asta seara, iar până dimineața este gata.

Acum că toba s-a întărit, scoateți-o din sticlă. Greutatea produsului finit pentru mine a fost aproape de 1,6 kg.

blankTăiați în felii, puteți chiar să tăiați felii subțiri, ține bine forma. Și gustul… mmm… este atât de delicios și aromat, vă recomand să-l faceți.

blankPrietenilor, vă mulțumesc foarte mult pentru feedback-ul pozitiv, pentru încrederea voastră, pentru comentarii, sunt foarte fericită că gătiți împreună cu mine!!! Pofta buna!