Tinctură de soc – ajută la slăbit și la tratarea răcelii, gripei și infecțiilor fungice

tinctura de soc beneficii

Fructele de soc sunt bogate în antioxidanți, de aceea multe persoane le folosesc pentru a face ceaiuri, siropuri sau tincturi. Potrivit studiilor, fructele de soc au efecte detoxifiante, imunostimulare și antivirale. De asemenea, s-a demonstrat științific că fructele de soc sunt utile și în curele de slăbire.

Extractul de soc este folosit și la tratarea răcelii, gripei, rinitei alergice și infecțiilor. Unii cercetători consideră că extractul de soc este mult mai eficient decât medicamentele antivirale în eliminarea virusurilor.

Potrivit studiilor, persoanele gripate care au băut suc din fructe de soc au scăpat mai repede de simptomele bolii. În plus, s-au vindecat mai repede. Având un conținut ridicat de antioxidanți, fructele de soc ajută la tratarea și prevenirea bolilor cardiovasculare. În plus, susțin sănătatea creierului, îmbunătățesc vederea și protejează vasele de sânge.

Chiar și persoanele predispuse la diabet pot consuma această tinctură, deoarece se crede că previne diabetul.

Profesorul universitar Dr. Constantin Milică, specialist în fitoterapie susține că tinctura de soc poate ajuta la slăbit și la tratarea cancerului.

În plus, această tinctură poate fi benefică pentru persoanele cu mastoză fibrochistică, fibrom uterin, chisturi ovariene și tumori maligne și benigne. Tinctura de soc se poate consuma în scop profilactic, dar și ca adjuvant în tratarea anumitor boli.

Se diluează câte o lingură de tinctură de soc într-un pahar cu puțină apă și se consumă de 2-3 ori pe zi. Băutura obținută se consumă cu aproximativ jumătate de oră înainte de masă. Pentru ca remediul să fie eficient, trebuie consumat timp de 2-3 luni.