Petrece cât mai mult timp cu mama ta! Studiile arată ce astfel vei trăi mai mult

Sunt multe lucruri importante în viață, dar părinții sunt cel mai valoros lucru pe care îl avem. Este foarte important să petrece cât mai mult timp cu ei și să ne bucurăm la maxim de fiecare clipă petrecută în compania lor. Timpul pe pământ din păcate este limitat, iar mama noastră nu o să o avem mereu lângă noi, de aceea acest articol are un scop bine definit. Este bine să petreceți cât mai mult timp cu ea, la această concluzie au ajuns oamenii de știință de la Universitatea din California.

Au realizat un studiu la care au participat 1600 de adulți, vârsta lor medie fiind de 71 de ani.

14 % dintre persoanele înconjurate de atenția și dragostea celor dragi au trăit mai mult.

24 % dintre participanţii care au avut probleme cu mama lor și nu au comunicat timp de ani de zile, au murit mult mai devreme.

„Nevoia pe care o avem pe parcursul vieții este foarte simplă: avem nevoie de oameni care să ne aprecieze, și care să ne aducă bucurie. După ce ne-am atins acest scop egoist, avem tendința să îndepărtăm acei oameni și să uităm anumite lucruri. De aceea ne îndepărtăm tot mai mult de părinți până în punctul în care ajungem să vorbim cu ei o dată la câteva zile… ”, a explicat autoarea studiului Barbara Moscowitz.

Desigur, asupra longevității vieții influențează sănătatea oamenilor precum și alți factori. Lipsa sentimentului de socializare reprezintă un semnal de alarmă pentru aceste persoane. Cu cât sunt mai în vârstă oamenii, cu atât mai mult au nevoie de o companie plăcută!

Cu toate acestea, copiii petrec mai puțin timp cu părinții − au propria lor familie, muncă, probleme, griji și responsabilități.

În situația dată, este imposibil să-ți vezi părinții în fiecare zi. Este important ca ei să aibă noutăți de la tine, să fie la curent cu tot ce se întâmplă în viața ta. Meditează puțin la acest lucru și încearcă să-ți dai seama dacă ce faci acum este bine pe termen lung.

Atenția și grija ta, le dau părinților tăi un sentiment de siguranță. Este important ca ei să simtă că aveți nevoie de ei. Telefonați-i zilnic pentru a le povesti cum a fost ziua voastră. Întrebați-i cum au petrecut ei ziua.

Legătura strânsă cu părinții este un lucru foarte important. Nu se știe niciodată când o să ai nevoie de un sfat de la cineva cu mult mai învârstă decât tine.

Invită-i la cină sau vizitează-i. Fii empatic, nu uita că te așteaptă aceeași soartă.

Pentru părinți tăi, vei rămâne pentru totdeauna un copil, chiar dacă ai 40 de ani și deții funcția de șef al unei companii. Ei își vor face mereu griji pentru tine.

75 % dintre părinți menționează că, pe măsură ce copilul crește, relațiile cu el se îmbunătățesc. Acest lucru este explicat prin faptul că, este mai greu să găsești limbă comună cu un adolescent.

A avea părinți în viață este un dar minunat. De obicei înțelegem valoarea părinților noștri atunci când îi pierdem pentru totdeauna. Nu pierde timpul, sună-i chiar acum, le poți prelungi viața! Comunică cu părinții tăi cât mai des posibil – dragostea părinților este necondiționată, nelimitată și este cel mai puternic sentiment din câte există.