Ten curat, fără acnee, pete și riduri – soluția naturală care te scapă de problemele tenului

solutie cu patrunjel beneficii ten

Dacă vrei să ai un ten curat, fără riduri, pete și coșuri, trebuie să încerci această soluție naturală, ușor de preparat. Unul dintre ingredientele sale este pătrunjelul. Pătrunjelul ne ajută să scăpăm de problemele pielii și să avem un ten curat, fără imperfecțiuni.

Atâta timp cât nu ești alergic la ingredientele acestui preparat, îl poți folosi zilnic. Pătrunjelul este plin de vitamine și minerale, substante care susțin sănătatea pielii și a întregului organism. De asemenea, pătrunjelul conține potasiu și mangan și poate fi utilizat în stări febrile, diabet, oboseală.

Multe persoane folosesc pătrunjelul atunci când se confruntă cu boli renale, inflamații ale ochilor sau infecții urinare.

Deoarece ajută la regenerarea pielii și elimină roșeața, pătrunjelul este utilizat și în cosmetică. Femeile îl folosesc pentru a scăpa de cearcăne, pete, riduri și coșuri.

Dacă vrei să-ți faci și tu o mască cu pătrunjel, încearcă rețeta de mai jos.

Ingrediente:

  • 2 linguri frunze pătrunjel proaspăt
  • 1 lingură suc de lămâie (sau oțet din cidru de mere)
  • 200 ml apă

Mod de preparare:

Toarnă apa într-o cratiță, adaugă frunzele de pătrunjel și pune vasul pe foc. Lasă să fiarbă timp de 15 minute, apoi oprește focul și așteaptă să se răcească. Toarnă apoi zeama de lămâie și amestecă. Pune amestecul într-un recipient din sticlă și păstrează-l la frigider.

Aplică acest preparat pe ten de două ori pe zi, dimineața și seara, timp de o lună, evitând zona ochilor. După aproximativ 30 de zile, petele se vor diminua, iar tenul tău va fi mai curat.

Dacă vrei să folosești acest preparat și pe pielea din jurul ochilor, nu mai adăuga suc de lămâie sau oțet. Înmoaie o compresă în soluția de apă cu pătrunjel și aplic-o pe pielea din jurul ochilor. Lasă soluția să acționeze timp de 5 minute, apoi spală-te cu apă călduță.