tarta-marmorata

Un desert cu un aspect extroardinar și cu un gust excelent, aceasta este tarta marmorată cu afine și migdale, pe care o puteți pregăti rapid. Desertul este minunat de fraged și poate fi realizat chiar și de către începători.

Tarta marmorată este un impresionant și delicios. Gustul bogat al ciocolatei se împletește armonios cu prospețimea afinelor, creând o explozie de arome la fiecare mușcătură. Migdalele adaugă un strat crocant și un gust delicat, completând perfect textura moale și fragedă a tartei. Acest desert nu doar că arată spectaculos, dar este și ușor de pregătit, fiind ideal atât pentru începători, cât și pentru cei experimentați în bucătărie.

Ingrediente:

Aluat

  • ouă – 4 bucăți
  • zahăr – 400 g
  • ulei vegetal – 240 ml
  • lapte – 400 ml, făină – 600 g
  • praf de copt – 2,5 lingurițe Pentru ½ din aluat
  • bucăți de ciocolată – 150 g
  • pudră de cacao – 2 linguri
  • lapte – 4 linguri, afine – după gust

Decorare: sirop – după gust și migdale măcinate, la fel, după gust

Mod de preparare:

PAS 1

Într-un bol, bateți ouăle cu zahărul, adăugați uleiul și laptele, apoi încorporați făina amestecată cu praful de copt.

blank

Sfat: Adăugați făina printr-o sită pentru a reduce riscul formării cocoloașelor în aluat.

PAS 2

Turnați jumătate din aluatul bătut într-un alt bol și amestecați-l cu bucățile de ciocolată, pudra de cacao și laptele. În final, încorporați afinele în aluatul cu cacao.

Notă: Cantitatea de afine depinde de preferințele voastre personale. Mie de exemplu imi place cu mai multe fructe dar sunt foarte multe persoane care stramba din nas.

blank

PAS 3

Puneți alternativ aluatul simplu și cel cu cacao în forma de tort tapetată cu hârtie de copt și, la final, treceți ușor cu o scobitoare prin aluat pentru a crea un efect marmorat. Coaceți tarta marmorată cu afine în cuptorul preîncălzit la 170 °C timp de 40 de minute.

blank

PAS 4

La final, ungeți tarta cu sirop după gust și presărați migdale măcinate.

Notă: Serviți desertul tăiat în bucăți în formă de romb.

Pentru a maximiza gustul acestei tarte, ungeți-o la final cu un strat subțire de sirop de arțar sau miere și presărați migdale măcinate. Acest detaliu va adăuga o notă suplimentară de dulceață și o textură crocantă, făcând desertul și mai atrăgător.

Serviți tarta tăiată în bucăți în formă de romb pentru un efect vizual elegant și savurați-o alături de o ceașcă de ceai sau cafea. Această tartă marmorată cu afine și migdale va deveni cu siguranță preferata familiei și a prietenilor la orice ocazie specială.