Vă prezint astăzi o rețetă ușor de preparat și delicioasă pentru o tartă dietetică cu brânză de vaci. Această tartă este perfectă pentru momentele în care vă doriți ceva dulce, dar totuși sănătos și potrivit chiar și pentru consumul de seara târziu.

Cu ingrediente simple și disponibile, puteți pregăti rapid acest desert savuros, care va satisface cu siguranță pofta de dulce. Aroma delicată a brânzei de vaci și dulceața stafidelor se îmbină placut într-un desert plin de gust, iar praful de scorțișoară adăugat la final completează perfect toate aromele.

Sper să vă bucurați de această rețetă impreuna cu cei dragi!

Ingrediente:

  • 500 g brânză de vaci
  • 5 linguri lapte
  • 1/2 linguriță scorțișoară
  • 40 g stafide
  • 4 linguri griș
  • indulcitor de ștevie
  • ulei

Mod de preparare:

1. Pentru început, punem stafidele la hidratat în apă fierbinte pentru 15 minute.

2. Într-un bol, adăugăm toate ingredientele rămase. Cu ajutorul unui mixer, amestecăm totul foarte bine. Adăugăm stafidele și amestecăm până la omogenizare.

3. Turnăm aluatul într-o tavă de copt tapetată cu ulei. Coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 25 de minute, până se rumenește frumos. La final, decorăm cu scorțișoară.

Poftă bună!

Branza de vaci este considerată un aliment benefic în cadrul unei diete sănătoase din mai multe motive:

Conținut scăzut de grăsimi: Branza de vaci are un conținut redus de grăsimi în comparație cu alte tipuri de brânzeturi, ceea ce o face o opțiune bună pentru cei care urmează o dietă cu restricție calorică sau doresc să reducă consumul de grăsimi.

Bogată în proteine: Branza de vaci furnizează proteine esențiale pentru menținerea și dezvoltarea musculaturii, dar și pentru susținerea sănătății generale. Proteinele ajută, de asemenea, la menținerea senzației de sațietate pentru o perioadă mai lungă de timp, ceea ce poate contribui la controlul greutății.