Tarta cu banane

Aceasta tarta combină o bază de aluat, caramel sau lapte condensat fiert, banane, frișcă bătută – în concluzie, este foarte, foarte delicios și, cel mai important, simplu și rapid de făcut.

Ingrediente pentru baza de tarta:

 • Unt moale – 160 g
 • Un vârf de sare
 • Un strop de vanilie
 • Zahăr pudră – 100 g
 • 1 ou
 • Făină – 300 gr

Umplutură:

 • Lapte condensat fiert – 300 g
 • Banane – 3-4 bucăți
 • Smântână (33%) – 250 ml
 • 1 lingură de zahăr pudră
 • Cacao pudră – pentru presărat

Mod de preparare:

Să începem cu baza de tarta. Adăugați un vârf de cutit de sare, 100 g de zahăr pudră și vanilie la untul moale (160 g). Amestecați cu o lingură până când compoziția devine omogenă, apoi adăugați 1 ou la temperatura camerei. Amestecați totul până se încorporează bine.

În două porții, adăugați 300 g de făină cernută și frământați aluatul. Aluatul trebuie să fie foarte moale și nelipicios.

Puteți face baza de tarta din biscuiți fragezi și unt. Baza va fi mai subțire și mai crocantă. Această opțiune este, de asemenea, acceptabilă, mai ales pentru cei care nu au timp să facă blatul. Eu prefer varianta cu o bază de aluat cu făină – alegerea este a dumneavoastră.

Transferați-l imediat într-o formă în care vom coace baza de aluat și distribuiți uniform aluatul, inclusiv marginile.

blankForma mea are un diametru de 24 cm, iar marginile au o înălțime de 3 cm.

Tăiați excesul de aluat cu un cuțit și neteziți marginile cu degetele pentru a le face netede. Așezați forma cu aluatul în frigider timp de 30 de minute.

Apoi, înțepați aluatul răcit cu o furculiță, așezați o foaie de hârtie de copt deasupra și puneti o greutate (eu pun fasole). Distribuiți-le uniform pe fundul formei.

Coaceți baza de tarta într-un cuptor preîncălzit la 180°C timp de 15 minute. Apoi îndepărtați hârtia și coaceți aluatul timp de încă 15 minute.

Uitați-vă la margini – de îndată ce devin aurii, le puteți scoate din cuptor.

Lăsați baza să se răcească și pregătiți umplutura. Adăugați 1 lingură de zahăr pudră la smântâna cu un conținut de grăsime de cel puțin 30% și bateți cu un mixer până obțineți o spumă.

Baza s-a răcit, deoarece forma mea are fundul detașabil, o scot ușor din forma de copt, îndepărtez fundul și o transfer pe o farfurie.

Pentru umplere, puteți folosi atât caramel sărat, cât și lapte condensat fiert, dar asigurați-vă că îl scoateți din frigider cu aproximativ 2 ore înainte de a-l folosi, astfel încât să se încălzească și să devină moale și maleabil.

Astăzi folosesc lapte condensat. Îl transfer într-un pos și îl întind uniform peste întreaga bază de biscuit. Tăiați bananele în felii, nu prea subțiri, cam de 5-6 mm grosime.

blankFolosiți banane coapte, dar nu prea coapte, nu ar trebui să fie foarte moi. Așezați bananele în cerc deasupra laptelui condensat, suprapunându-le ușor.

Deasupra, adăugați smântână bătută folosind un pos. Le puteți distribui, de asemenea, uniform cu ajutorul unei spatule. Presărați cacao pudră deasupra, unii cofetari folosesc ciocolată rasă. Desertul nostru este gata.

blankCând îl tăiați, puteți vedea toate straturile, și veți dori să încercați acest desert delicat și delicios.

Dacă v-a plăcut rețeta, dați-i un like, și nu uitați să lăsați comentariile voastre – întotdeauna mă bucur să le citesc și să răspund la întrebările voastre. Pofta buna!