suc de sfecla remediu varice

Sucul de sfeclă este unul dintre cele mai bune sucuri pe care le poți consuma pentru a scăpa de varice. Sucul de sfeclă are o aromă dulce și se combină foarte bine cu sucul de mere, morcovi, castraveți, pătrunjel, rădăcină de turmeric sau ghimbir.

Sfecla este plină de nitrați. Când nitrații se amestecă cu bacteriile bune care trăiesc în gură, se transformă în oxid nitric. Acesta dilată venele, fac pereții venelor mai flexibili și îmbunătățesc circulația sangvină. Dacă utilizezi apă de gură sau orice alt produs care ucide bacteriile bune înainte de a bea suc de sfeclă, vei reduce eficacitatea acestuia.

Sfecla conține, de asemenea, un antioxidant puternic numit betaină. Venele persoanelor care suferă de varice tind să fie inflamate, iar nivelul de toxine din sânge poate crește destul de mult. Betaina ajută la purificarea sângelui și la reducerea inflamației din pereții venelor și valvelor venoase.

Rețetă pentru suc de sfeclă

Ingrediente:

  • 1 sfeclă de mărime medie
  • O lingură de pătrunjel
  • 250 ml apă alcalină
  • Jumătate de lămâie cu tot cu coajă, dar fără sâmburi
  • Câteva frunze de mentă proaspătă (opțional)

Mod de preparare:

Pentru a prepara acest suc avem nevoie de un storcător de fructe. Punem ingredientele în storcător (în afară de apă) pentru a obține sucul. Amestecăm sucul cu apa alcalină și consumăm băutura obținută.

Uleiul care se găsește în coaja de lămâie are capacitatea de a întări pereții venelor și valvele venoase. Dacă utilizezi o lămâie cu coaja groasă care are o pieliță amară, trebuie să îndepărtezi această pieliță înainte de a prepara sucul.

Pătrunjelul ajută la purificarea sângelui, are efect antiinflamator și previne formarea cheagurilor de sânge. Menta are, de asemenea, efect antiinflamator. Toate aceste ingrediente ajută, împreună, la tratarea varicelor.

Sucul de sfeclă poate îmbunătăți starea de sănătate a venelor și poate îmbunătăți simptomele în cazul persoanelor care suferă deja de varice. Cu toate acestea, pentru a trata varicele trebuie să mergi la un medic specialist.

Sucul de sfeclă te poate ajuta să ameliorezi simptomele, însă pentru a preveni agravarea bolii trebuie să urmezi un tratament recomandat de un medic specialist.

Articolul precedentAlimente care detoxifică, întăresc și susțin sănătatea ficatului
Articolul următorCeaiul care te ajută să-ți întărești sistemul imunitar și să scapi de gripă și răceală
Bună! Dacă te pot ajuta cu vreo informație despre vreo rețetă postată de mine aici, nu ezita să mă contactezi. Mă găsești aici sau pe facebook și de obicei răspund foarte repede.