Extractul de frunze de măslin este util în diabet – citeste mai multe

Cercetatorii au dus medicina traditionala in laborator pentru a testa eficacitatea extractului de frunze de maslin in tratamentul diabetului. Ei au descoperit ca substantele naturale pot imbunatati sensibilitatea la insulina si chiar pot creste secretia de celule beta, fiind o optiune potentiala de tratament pentru diabetici.

Diabetul afecteaza foarte multe persoane, multe dintre acestea alegand sa se injecteze pentru a elimina simptomele car apar atunci cand nivelul gliemiei devine prea mare sau prea mic.

Cu toate acestea, pentru altii, modificarea stilului de viata poate duce in continuare la reducerea simptomelor bolii. Studiul a privit 46 de barbati supraponderali, impartiti in doua grupuri. Un grup a primit extract de frunze de maslin pentru o perioada de 12 saptamani, iar celalalt a primit placebo.

In medie, extractul de frunze de maslin a fost capabil sa reduca rezistenta la insulina cu 15% si sa creasca productia de celule beta, care la randul lor produc insulina, cu 28%.

Suplimentarea cu polifenoli din frunzele de maslin a imbunatatit semnificativ sensibilitatea la insulina si capacitatea secretorie a celulelor beta la barbatii cu varste medii cu risc de a dezvolta sindromul metabolic.

Deoarece acesti barbati nu erau diabetici, ci doar supraponderali, adevaratele efecte ale frunzelor de maslin asupra diabeticilor nu sunt inca dovedite.

Comparativ cu medicamentele care imbunatatesc doar secretia de insulina, extractul de frunze de maslin imbunatateste atat sensibilitatea la insulina, cat si capacitatea secretorie a celulelor beta pancreatice.

In plus, un alt studiu a aratat ca extractul de frunze de maslin ii poate ajuta pe diabetici sa gestioneze nivelul de zahar din sange.

Frunzele de maslin, la fel ca orice alta sursa de hrana naturala, au fost folosite pentru a gestiona diabetul ani la rand de catre oamenii din intreaga lume.