Soluția prezentată mai jos are rolul de a stimula creșterea castraveților, de a determina dezvoltarea mai rapidă a sistemului radicular și a părții vegetative.

Soluția de drojdie, eliberând azot prin interacționarea cu substanțele organice din sol, contribuie enorm la creșterea și la dezvoltarea tufelor de castraveți, oferindu-ne recolte bogate și timpurii.

Așadar, pentru a obține cele mai bune rezultate, grădina trebuie să fie fertilizata mai întâi cu compost sau cu humus.

În cazul în care această fertilizare nu a fost făcută înainte de plantarea culturilor de castraveți, se va presăra solul din jurul tufelor cu cenușă de lemn, înainte de aplicarea stimulatorului de creștere.

Dacă acest stimulator se va aplica într-o grădină nefertilizată, deși tufele se vor dezvolta bine inițial, atunci când vor începe să formeze fructe vor suferi datorită lipsei de micro- și macroelemente.

Notă: plantele mature nu au nevoie de acest stimulator de creștere!

Pentru soluția concentrată de drojdie, se va folosi 1 lingură de zahăr, 5 grame de drojdie uscată, 5 L de apă stătută și 500 ml de apă caldă.

Drojdia uscată se dizolvă în 500 ml de apă caldă, amestecând energetic până la omogenizare, după care se va adăuga și zahărul și se va amesteca iar.

blank

blank

Cei 5 L de apă stătută se toarnă într-o găleată, se adaugă soluția de mai sus și se amestecă bine.

 

Găleata se pune la loc cald, la fermentat, timp de 2 ore, acoperită cu un capac.

Soluția astfel obținută se diluează ulterior cu apă, în proporții de 1:5, adică la fiecare 2blank L de soluție se va adăuga 10 L de apă caldă.

Soluția astfel obținută se aplică seara, pe sol încălzit și udat în prealabil.

Se toarnă 500 ml de soluție la baza fiecărei tufe.

blank

Notă: această soluție nu poate fi păstrat pentru mult timp, așadar este recomandat să calculați exact cantitatea de care aveți nevoie și să o folosiți imediat după fermentare și diluare.

Spor la grădinărit!