Smirna – un remediu eficient pentru o mulțime de afecțiuni

smirna beneficii sanatate

Smirna, rășina unui arbore mic ce crește pe tărâmurile Mării Roșii este folosită în ritualurile religioase. Puțini oameni știu însă că smirna poate fi folosită și ca remediu pentru multe probleme de sănătate.

Bobițele de smirnă au culoarea galben-închis și miros foarte frumos. Când s-a născut pruncul Iisus, cei Trei Magi de la Răsărit, i-au adus în dar, smirnă, tămâie și aur.

Smirna are puteri vindecătoare și poate fi folosită sub formă de ceai, tinctură sau fumigații. În cazul în care te hotărăști să consumi smirna, trebuie să o cumperi dintr-un magazin cu produse naturiste sau dintr-o farmacie. Pe ambalajul ei trebuie să fie menționat faptul că poate fi administrată pe cale orală. Dacă nu se menționează acest lucru pe ambalaj, este recomandat să nu consumi smirna.

Pentru a prepara o tinctură de smirnă, dizolvă într-un recipient, 10 gr de smirnă în 100 ml de alcool 90 grade. Închide recipientul ermetic cu un capac și lasă-l deoparte timp de 7 zile. După o săptămână, filtrează lichidul și pune-l în sticluțe închise la culoare. Păstrează tinctura de smirnă la frigider.

Dacă ai gripă, bronșită sau guturai, dizolvă o linguriță de tinctură de smirnă în jumătate de pahar de apă și bea lichidul obținut. Repetă procedura de 3-4 ori pe zi. Tinctura de smirnă calmează durerile și ameliorează stările de rău care apar din cauza gripei.

Persoanele care se simt obosite psihic trebuie să consume 20-30 picături de tinctură de smirnă diluate într-un pahar cu puțină apă, de 4-5 ori pe zi. Bobițele colorate în galben-închis stimulează circulația cerebrală.