Siropul natural din morcov, lămâie și miere vindecă tusea și gripa

sirop de morcov, lamaie și miere remediu tuse

Morcovul, unul dintre cele mai populare legume, are multe efecte benefice asupra sănătății. Atunci când morcovul este combinat cu lămâia și mierea se transformă într-un tratament eficient pentru gripă și răceală. Deoarece este benefic în tratarea afecțiunilor respiratorii, morcovul trebuie consumat frecvent în perioada rece.

Pe lângă faptul că ameliorează tusea și tratează gripa, morcovul îmbunătățește vederea și calitatea pielii și întărește imunitatea. De asemenea, morcovul este o sursă importantă de vitamine A,B și C.

Iată cum se prepară un sirop natural din morcov, lămâie și miere, eficient în tratarea răcelii și curățarea plămânilor.

Ingrediente necesare:

  • 5 morcovi
  • 4 linguri miere de albine
  • Sucul proaspăt stors dintr-o lămâie

Mod de preparare:

Curăță morcovii, taie-i mărunt și pune-i la fiert într-o oală cu apă. Când morcovii s-au înmuiat, scoate-i din oală și pasează-i cu o furculiță. Pune în piureul de morcovi sucul proaspăt stors dintr-o lămâie și mierea de albine.

Amestecă bine pentru a combina ingredientele, apoi toarnă tot amestecul într-un recipient din sticlă cu capac. Păstrează recipientul la frigider și consumă câte 5 linguri de sirop zilnic, ori de câte ori te confrunți cu simptomele gripei.

Acest sirop te poate ajuta să ameliorezi și durerile articulare, de oase și mușchii. De asemenea, este util în tratarea anxietății și eliminarea stresului.

Acest remediu pe bază de morcov, miere și lămâie are o mulțime de beneficii și este util, inclusiv, în tratarea gastritei și arsurilor la stomac. În plus, poți consuma siropul cu morcov, miere de albine și lămâie pentru a-ți lua doza zilnică de energie.