Siropul de usturoi este de 10 ori mai puternic decât antibioticul. Este foarte ușor de preparat
sirop de usturoi remediu

Siropul de usturoi este de 10 ori mai puternic decât antibioticul. Este foarte ușor de preparat

Când temperaturile scad brusc, bacteriile și virușii încep să atace din toate părțile. Atunci ne este foarte ușor să răcim și să ne îmbolnăvim. În cazul unei infecții bacteriene, medicul îi prescrie pacientului un tratament cu antibiotic.

Antibioticele sunt necesare, însă pot avea efecte secundare destul de grave. Antibioticele provoacă afecțiuni digestive, cresc riscul de micoze și slăbesc imunitatea. În plus, sunt complet ineficiente împotriva infecțiilor virale.

De aceea, este bine să recurgi, mai întâi, la remedii naturale. Ele nu doar că vindecă, ci și întăresc corpul și il ajute să lupte împotriva bolilor.

Dacă ai dureri în gât, bronșită, tuse sau astm, îți recomand să încerci siropul de usturoi.

Ingrediente:

  • 1 căpățână de usturoi
  • 1/2 pahar de apă fiartă și răcită
  • 1/2 pahar de miere
  • 1/4 cană oțet de mere

Mod de preparare:

Curăță cățeii de usturoi, taie-i în bucăți mici, apoi toarnă apă, miere și oțet peste ei. Dacă mierea este prea groasă, o poți încălzi ușor la bain-marie.

Amestecă bine ingredientele și toarnă totul într-un borcan. Lasă borcanul deoparte pentru 24 de ore. Strecoară apoi siropul printr-o sită și păstrează-l la frigider. De asemenea, poți stoarce și o jumătate de lămâie în acest sirop.

Cum se folosește?

Dacă ești răcit, bea o lingură de sirop la fiecare 3 ore până observi o îmbunătățire vizibilă. Siropul poate fi, de asemenea, administrat ca metodă de profilaxie pentru a evita îmbolnăvirea. Adaugă 5 picături de sirop în ceai sau consumă-l simplu de 1-2 ori pe zi.

Pentru a fi administrat copiilor, siropul trebuie amestecat cu un lichid ușor călduț. De asemenea, poate fi adăugat în diferite feluri de mâncare, inclusiv în salate.

Beneficii pentru sănătate

Usturoiul conține compuși de aproape 10 ori mai puternici decât penicilina. Nu numai că activează sistemul imunitar, ci previne și multiplicarea virușilor.

Oțetul de mere conține enzime și minerale. Datorită componentelor sale, oțetul de mere îmbunătățește imunitatea, are proprietăți antibacteriene și antivirale.

Mierea are proprietăți antiinflamatorii și antibacteriene, inhibă creșterea bacteriilor și ameliorează simptomele de tuse și răceală. Conține vitamine, enzime și minerale care luptă împotriva radicalilor liberi acționând ca un antioxidant.