Siropul de păpădie îmbunătățește circulația sângelui și susține sănătatea ficatului
sirop de papadie beneficii

Siropul de păpădie îmbunătățește circulația sângelui și susține sănătatea ficatului

Păpădia este o plantă medicinală cu proprietăți vindecătoare. Fitoterapeuții din întreaga lume susțin că această plantă este foarte eficientă în curățarea sângelui. Păpădia este o sursă importantă de vitamine și minerale și poate fi consumată ca aliment.

Tulpinile verzi pot fi adăugate în salate, în timp ce rădăcina uscată poate fi măcinată pentru a se folosi la prepararea cafelei. În păpădie se găsesc vitaminele A,C,D,E dar și vitamine din grupul B. De asemenea, această plantă conține minerale precum fier, magneziu, cupru, zinc, mangan, calciu și fosfor. Păpădia are și un conținut ridicat de beta-caroten.

Potrivit studiilor efectuate în ultimii ani, păpădia are efecte antioxidante, antiinflamatorii, diuretice, anticancerigene, laxative și antireumatice.

În Rusia, China și Elveția, această plantă este folosită ca remediu natural pentru tratarea afecțiunilor hepatice. S-au făcut mai multe studii pe animale care au arătat că păpădia ajută la menținerea țesuturilor ficatului în stare bună chiar și în prezența substanțelor toxice, deoarece are efecte antioxidante.

Mai mult, studiile au arătat că planta poate elimina excesul de grăsime acumulat în ficat.

Medicina naturistă din Turcia folosește păpădia în tratamentul diabetului de tip 2. Anumite cercetări au arătat că această plantă ajută la reducerea tensiunii arteriale și la scăderea colesterolului.

Un studiu efectuat pe șoareci obezi a demonstrat că acidul clorogenic care se găsește în păpădie reduce greutatea corporală.

Deoarece ajută la detoxifierea organismului, păpădia trebuie consumată în fiecare primăvară, susține fitoterapeutul Constantin Milică.

Maria Treben, o botanistă austriacă, ce a scris mai multe cărți, recomanda consumul de sirop de păpădie pentru tratarea acneei, curățarea ficatului și a sângelui.