menopauza simptome

De-a lungul vieții, femeile trec prin mai multe schimbări hormonale. Unele dintre ele se tem de menopauză, un proces care se manifestă prin scăderea sau absența hormonilor. La menopauză pot apărea diferite simptome neplăcute care le afectează pe femei atât fizic, cât și emoțional.

Din păcate, acest proces biologic nu poate fi evitat sau oprit. În rândurile de mai jos, îți vom spune care sunt simptomele menopauzei.

Sensibilitate la nivelul sânilor

Atunci când apar aceste modificări hormonale, femeile pot avea o sensibilitate mai mare la nivelul sânilor, iar uneori se pot confrunta cu dureri.

Vânătăi

O mică umflătură se poate transforma într-o mare vânătaie. Acest lucru se datorează faptului că atunci când femeia se află la menopauză, pielea ei devine mai subțire și mai delicată.

Ochi uscați

Dereglările hormonale afectează țesuturile oculare și producția de lacrimi, prin urmare, femeile ajunse la menopauză pot constata că au ochii uscați.

Păr suplimentar

Este posibil ca părul să înceapă să crească pe bărbie, pe față sau pe obraji din cauza dereglărilor hormonale.

Urinări frecvente sau scurgeri

La menopauză este posibil ca femeile să urineze mai des, deoarece mucoasa uretrei se subțiază, iar mușchii pelvieni se slăbesc.

Piele uscată

Atunci când nu se produce suficient estrogen, pielea poate avea de suferit.  La menopauză este posibil ca pielea femeilor să devină uscată. În plus, femeile se pot confrunta cu acneea.

Migrene

Durerile de cap se pot agrava din cauza dezechilibrului hormonal.

Bufeuri

Dezechilibrul hormonal afectează glanda care reglează temperatura corpului, deci este posibil să simți că temperatura corpului crește spontan.

Dacă te confrunți cu aceste simptome, consultă un medic, deoarece acesta îți poate da cele mai bune sfaturi și îți poate recomanda un tratament eficient.

Articolul precedentIata de ce este bine să mănânci mai des linte – trebuie sa știi asta
Articolul următorScapă de toți gândacii din casă cu acest preparat natural
Bună! Dacă te pot ajuta cu vreo informație despre vreo rețetă postată de mine aici, nu ezita să mă contactezi. Mă găsești aici sau pe facebook și de obicei răspund foarte repede.