Sfecla roșie are numeroase beneficii pentru sănătate – poate vindeca 12 boli grave

sfecla rosie beneficii

Chiar și vechii romani și greci apreciau sfecla roșie, pentru că o considerau una dintre cele mai valoroase legume care nu trebuie să lipsească din dieta zilnică. Știința a demonstrat că această legumă este bogată în zinc, iod, magneziu, saponine, flavonoide, clor, bor, betaină, calciu, sodiu și nitrați.

Sfecla roșie protejează organismul împotriva multor boli și chiar ajută la vindecarea anumitor afecțiuni. Iată cele mai importante beneficii ale consumului de sfeclă roșie:

Îmbunătățește fluxul de sânge

sfecla rosie beneficii sanatateAceastă legumă este bogată în nitrați, care sunt transformați în nitriți de către bacteriile din gură. Acești nitriți îmbunătățesc fluxul de sânge către creier.

Curăță corpul

sfecla rosie previne cancerulSfecla roșie accelerează înregul proces digestiv și excretor și, astfel, facilitează eliminarea toxinelor din organism. Susține funcția ficatului, intestinelor și rinichilor. De asemenea, curăță sângele și elimină acidul uric din organism.

Ameliorează tulburările menstruale și simptomele menopauzei

Sfecla roșie este bogată în fir, motiv pentru care susține regenerarea globulelor roșii din sânge. Femeile care consumă sfeclă în mod regulat nu se confruntă cu tulburări ale ciclului menstruale sau simptome ale menopauzei.

Poate proteja împotriva cancerului

Cercetările au arătat că sucul de legume are un puternic efect anticancerigen, protejează celulele și favorizează formarea altora noi.

Scade tensiunea arterială

sfecla rosie scade tensiuneaAcest lucru se datorează nitraților care reduc tensiunea arterială. Consumul de 2 pahare de 2 suc de sfeclă roșie pe zi poate reduce semnificativ tensiunea arterială.

Calmează inflamația

sfecla rosie ameliorează inflamatiaSfecla este bogată în antioxidanți care activează sistemul de apărare a organismului și combate inflamațiile.

Vindecă constipația

sfecla rosie constipatieSucul de sfeclă stimulează sistemul digestiv și protejează eficient împotriva constipației.

Previne deficitul de fier și anemia

Fierul sprijină regenerarea celulelor roșii din sânge, motiv pentru care sfecla roșie este considerată a fi una dintre cele mai bune legume care pot preveni anemia.

Crește forța musculară

Consumul de suc de sfeclă crește forța musculară și oferă un plus de energie.

Îmbunătățește starea pielii

sfecla rosie beneficii pieleSfecla contracarează perfect procesul de îmbătrânire. Datorită conținutului ridicat de acid folic, aceasta ajută la combaterea ridurilor și a altor probleme ale pielii.

Îmbunătățește starea de spirit și sănătatea mentală

Sfecla rosie beneficii creierSucul de sfeclă roșie conține betaină și triptofan. Aceste substanțe relaxează în mod eficient mintea și luptă împotriva depresiei.

Îmbunătățește potența

sfecla rosie creste potentaVechii romani consderau că sfecla roșie este un afrodisiac puternic. Acesta nu este un mic, ci un fapt dovedit științific. Datorită borului din compoziția sa, sfecla roșie crește producția de hormoni responsabili de dorința sexuală și libidou.