Unul dintre cele mai populare ingrediente în rețetele de slăbit este lămâia. Recomandarea de a bea dimineața un pahar cu apă și un pic de suc de lămâie este bine-cunoscută.

Acest obicei zilnic ajută și la o mai bună oxigenare a celulelor, la alcalinizarea corpului, la protejarea vaselor de sânge și la îmbunătățirea digestiei, nu doar la pierderea în greutate.

Pe bază de lămâie găsim foarte multe cure de slăbire. Celor care doresc să elimine câteva kilograme în plus, fitoterapeutul C. Milică recomandă un regim de 19 zile cu suc proaspăt de lămâie. În cadrul curei, cantitatea consumată de suc va crește treptat cu câte 1 lămâie pe zi.

  • Ziua 1: 1 lămâie + apă, în proporții de 1:5
  • Ziua 2: 2 lămâi + 5 părți apă
  • Ziua 3: 3 lămâi + apă

Se continuă în acest mod până în ziua 10, când se vor folosi 10 lămâi. Din ziua a 11-a, se va reduce doza cu câte 1 lămâie pe zi până se ajunge iar la 1 lămâie pe zi. Limonada se bea pe stomacul gol sau înainte de mese și se poate îndulci cu un pic de miere.

Profesorul C. Milică recomandă și o altă rețetă pentru pierderea în greutate

Seara se încălzesc 200 ml de apă și se toarnă într-un bol încăpător. Se adaugă 1 lingură de flori de mușețel, se amestecă și se adaugă și 1 lămâie tăiată felii. Se amestecă și se lasă la macerat peste noapte.

blank

A doua zi, se strecoară, storcând bine și feliile de lămâie și se bea pe stomacul gol.

Conform unui studiu realizat pe șoareci, polifenolii din coaja de lămâie suprimă acumularea de grăsime corporală.

Important! Atenție la lămâile tratate cu pesticide! Acestea se spală cu bicarbonat și cu oțet înainte de a folosi coaja sau se evită utilizarea lor pentru mai multă siguranță/

Beneficii

Sucul de lămâie are rolul de a susține procesul de pierdere în greutate, deoarece stimulează detoxifierea corpului și diureza. De asemenea, crește consumul de grăsimi depozitate la nivel subcutanat, altfel ajutând și la eliminarea celulitei.

Sucul de lămâie este recomandat și în afecțiuni ale ficatului, diabet, poliartrită reumatoidă, pietre la rinichi și gută.

Este util în numeroase afecțiuni circulatorii: flebită, varice, tromboflebită și arterită, datorită efectului protector asupra vaselor de sânge.

Totodată, ajută inclusiv la scăderea colesterolului și la scăderea tensiunii arteriale, așadar se recomandă în ateroscleroză deoarece previne depunerea de colesterol și de grăsimi în pereții arterelor.

Nu în ultimul rând, este bine de știut că lămâie are și efecte tonice nervoase și musculare și remineralizante.