Sfaturi de la grădinari – cum să obții culturi bogate și sa scapi de dăunători?

Daca iti place sa ai grija de gradina ta, acest articol iti va fi util. Mai jos, vei gasi sfaturi importate de la gradinari de succes.

De obicei, cultivarea fructelor si legumelor ese asociata cu o serie de probleme. In primul rand, trebuie sa stii cum sa plantezi si sa ingrijesti plantele. In al doilea rand, trebuie sa fii atent la inamicii culturilor si sa-i indepartezi la timp. Sfaturile noastre te vor ajuta.

Gandacii Colorado

Pentru a obtine o recolta generoasa de cartofi, trebuie sa ai mai grija de plante. Cel mai bun remediu pentru gandacii Colorado care ataca plantele de cartofi este o solutie pe baza de mustar.

Amesteca 300 gr pudra de mustar cu jumatate cana de otet si o cantitate mare de apa. Mustarul trebuie sa se dizolve bine. Pulverizeaza soluia obtinuta pe tufa de cartofi.

Tufisuri de flori

Pentru a imbunatati starea tufisurilor de flori, trebuie sa le hranesti corespunzator. Pentru a face acest lucru, dizolva 200 gr de drojdie in 10 l de apa si uda plantele cu lichidul obtinut o data pe luna. Soutia de drojdie este o solutie rapida si usoara pentru inflorirea florilor.

Ingrasamant de sol

Fiecare gradinar viseaza sa obtina o recolta generoasa. Pentru a realiza acest lucru, trebuie sa fertilizeze solul. Ingrasamintele care se gasesc in magazin sunt destul de scumpe, asa ca ar fi bine sa le inclouiesti cu ingrasaminte naturale din propria gospodarie. Pentru fertilizarea pamantului, coaja de banana, zatul de cafea si cojile de oua sunt perfecte.

Rozatoare

Calitatea culturii poate fi afectata, nu doar de insecte daunatoare, ci si de rozatoare. Pentru a salva plantele, utilizeaza o solutie normala de sapun, este mult mai sigura decat substantele chimice dura care otravesc legumele si ierburile.

Fluturi

Daca vrei sa scapi de insectele daunatoare, atunci incearca sa atragi fluturii frumos colorati. Sunt o adevarata incantare pentru ochi. Doar pune cateva bucati de fructe intr-un bol cu apa si asaza vasul in paturi. Un miros dulce va ademeni fluturii in gradina ta.

Cenusa de lemn

Acarienii, melcii si afidele dauneaza plantelor. Pentru a scapa de ei, trebuie sa stropesti pamantul cu cenusa de lemn. Acest remediu simplu te va ajuta sa scapi o data pentru totdeauna de insectele daunatoare.

Sticla de plastic pentru udat

Uda plantele rapid si eficient folosind o sticla de plastic. Fa cateva gauri in ea si ingroap-o in pamant, langa tufisul dorit. Astfel nu deteriorezi radacina plantei, ba chiar reusesti sa o uzi suficient.

Plante cataratoare

Daca vrei sa ai un gard viu in fata casei, nu ezita sa plantezi plante cataratoare.

Plante de exterior

Plantele de exterior sunt perfecte pentru decorarea gradinii. Florile in ghivece cresc frumos in aer liber, iar aerul proaspat le ajuta sa infloreasca.