Sfaturi de la experți pentru o cultură bogată de roșii. Ține cont de ele și vei avea cele mai mari și mai gustoase roșii

cultura rosii

Trebuie sa ne gandim la cultivarea rosiilor de la inceputul lunii martie. Pana in ultima saptamana a acestei luni trebuie sa insamantam rosiile pentru rasaduri. Care este cel mai bun mod de a planta rosiile? Avem cateva sfaturi importante de la experti.

Gradinarii cu experienta sustin ca pentru a te bucura de o recolta bogata nu trebuie sa folosesti multe substante chimice.

Foloseste seminte bune de rosii

Expertii recomanda folosirea semintelor de rosii, cumparate de la producatorii romani, pentru a fi sigur ca se vor adapta conditiilor din tara noastra.

Ar fi bine sa adopti aceasta regula pentru toate plantele, cu exceptia acelor specii de plante care nu sunt disponibile la producatorii din tara noastra.

Opteaza pentru soiuri de rosii rezistente la boli

Este recomandat sa alegi soiuri de rosii rezistente la boli, deoarece acestea nu necesita fertilizare intensiva. Astfel de soiuri garanteaza o recolta bogata de rosii de buna calitate.

Alege solul potrivit pentru rosii

Mergi in magazinele cu produse de gradinarit si cumpara un substrat deacidificat cu un pH de 5.5-6.5. Semintele semanate intr-un astfel de substrat nu trebuie tratate.

Un compost bine procesat, care este plasat anterior in pungi de gunoi negre si expus la soare pentru o lunga perioada de timp este, de asemenea, potrivit.

Cand trebuie sa semeni rosiile?

Plantele insamantate la momentul potrivit sunt mai sanatoare si produc legume mai bune. Semanatul rosiilor ar trebui finalizat pana pe 20-23 martie.

Cultivarea rosiilor fara substante chimice

Am auzit cu totii aceasta expresie: „Esti ceea ce mananci”. Prin urmare, merita sa limitezi la minimum substantele chimice folosite in gradina.

Ar fi bine sa eviti ingrasamintele cu azot, deoarece acestea pot face ca planta, mai ales atunci cand nu primeste suficienta luminta, sa devina excesiv de voluminoasa si, prin urmare, fragila si mai putin productiva.

Cantitatea potrivita de fosfor, potasiu si magneziu va hrani planta, imbunatatind absorbtia azotului din sol.

Pregatirea rasadurilor

Atunci cand vrei sa plantezi legumele in sera sau gradina, trebuie sa le pregatesti pentru noul mediu. Prin urmare, trebuie sa scoti ghivecele cu rasaduri afara pentru cateva ore si sa extinzi timpul treptat. Noaptea trebuie sa le bagi in casa.

Daca dupa cateva zile nu observi nicio schimbare la rasaduri, poti sa le plantezi. Totusi, tine cont de faptul ca rosiile pot fi plantate in gradina numai dupa ce riscul de inghet a disparut, adica dupa 15 mai.

Cum recunosti un rasad sanatos de rosii?

Un rasad sanatos este viguros, are o tulpina puternica si frunze groase, carnoase. Ar trebui sa alegi un astfel de rasad.

Un rasad inalt, luxuriant, cu frunze mari de culoare verde deschis arata frumos, dar cel mai probabil a fost fertilizat cu prea mult azot.