Nu este adevărată primăvară/vară fără o plantă de muşcate pe balconul tău!

Această plantă este renumită pentru florile sale colorate, frunzele rotunjite și efectul minunat pe care îl creează atunci când le punem în ghivece, pe balcon sau pe pervazul geamului.

De obicei, cumpărăm muscate primăvara, deja înflorite dar uneori, insa, avem plante de muscata de anul trecut care, in ciuda cresterii temperaturilor, primavara, nu mai infloresc. Astfel, ajungem să ne mulțumim cu plante pline de frunze, dar fără flori sau cu flori foarte mici si bolnavicioase.

Trebuie sa stiti ca există câteva trucuri care ne pot ajuta să stimulăm înflorirea mușcatei, făcând ca planta să producă noi boboci și să se umple de culoare! Să le descoperim împreună.

Utilizați îngrășământul potrivit

Plantele, la fel ca și oamenii, au nevoie de o cantitate bună de nutrienți pentru a se menține în formă și… a înflori!

Uneori, în mijlocul unei multitudini de produse, alegerea celui potrivit devine dificilă. Alegeți un îngrășământ pentru plante cu flori sau specific pentru muscate: acestea sunt de obicei îmbogățite cu fier, substanță care stimulează înflorirea.

Se administrează conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Îngrășământul este de obicei lichid și trebuie diluat în apă pentru a uda florile. Apoi trebuie administrat la fiecare 2-3 săptămâni.

Dintre soluțiile naturale, puteți pregăti compost cu coji de fructe și frunze uscate, așezându-le în pamantul florilor: aceste elemente eliberează azot și potasiu care ajută la creșterea mușcatei și îi conferă o anumită cantitate de nutrienti.

Descoperă aici cum să faci îngrășăminte naturale și îngrășăminte de casă.

Avertisment: Dacă întâmpinați probleme la creșterea acestei plante, cereți sfatul unui profesionist.

Tăiați ramurile moarte

De obicei, până la sfârșitul iernii, mușcata va dezvolta niște ramuri lungi, lemnoase, care cresc în timpul sezonului rece.

Tăierea plantei, eliminarea ramurilor prea lungi, uscate și asimetrice, stimulează planta să genereze ramuri noi mai fertile și gata să înflorească imediat ce temperatura crește.

Fă-o cu foarfece bine sterilizate și încercând să dai întregii plante o formă simetrică, echilibrată și compactă.

Iată mai multe secrete pentru a vă menține mușcatele în formă!

Păstrați ramurile și frunzele curate

Vi se poate parea ciudat sau de prisos, dar mentinerea curate a ramurilor si frunzelor muscatei ajuta planta sa mentina o stare generala buna de sanatate si in consecinta, creste sansele de inflorire.

Pentru curățare se folosește un amestec de apă (aproximativ 500 ml) și săpun de Marsilia (aproximativ 30 de grame în fulgi), amestecând diferitele ingrediente și apoi trecându-l prin tot frunzișul plantei cu ajutorul unei dischete de bumbac.

Acest truc va îndepărta praful care se depune pe frunze, facilitând procesul de fotosinteză și respirație. În plus, va ajuta la prevenirea potențialelor infestări cu dăunători, cum ar fi insectele si afidele.

Alegeți asezarea si expunerea potrivită

Asta este! Multe persoane nu pot face răsadurile de mușcate să înflorească dintr-un motiv pe atât de simplu pe atât de important:  expunerea incorectă la soare!

Asezati muscata intr-un loc foarte luminos. Nevoia de lumină variază în funcție de specie și varietate: mușcatelor zonale și imperiale, de exemplu, nu le place în mod deosebit lumina directă, dar au nevoie totuși de lumina indirectă puternică, a soarelui.

Pentru a nu te înșela, indiferent de tipul de mușcate pe care îl ai pe balcon, așadar, așează-l într-un loc cu lumina indirectă a soarelui, mai ales în faza de dezvoltare a bobocilor de floare.

Lumina este esențială nu numai pentru ca ea să înflorească ci și pentru a rezista mult timp: a vedea înseamnă a crede asa ca trebuie sa incerci aceste trucuri pentru a te convinge ca functioneaza.