Toți suntem atinși, mai mult sau mai puțin, de afectarea nervului sciatic însă unii dintre noi recurg la terapii care permit ameliorarea durerilor care constituie simptomele cele mai frecvent întâlnite.

Terapeuții au frecvent clienți care suferă de sciatică.

Medicația antiinflamatorie a reprezentat timp de mulți ani, prima linie de tratament pentru Sciatica. În ultima perioadă însă, lumea medicală s-a orientat spre înlocuirea tratamentelor medicamentoase cu diverse metode de masaj terapeutic. Sigur, yoga sau fizioterapia sunt, în anumite cazuri, abordări la fel de potrivite însă necesită fie o practică individuală mai îndelungată pentru a obține eficiență maximăa (yoga), fie echipamente și operatori (fizioterapie).

Exerciții pentru dureri de spate – Metodă eficentă în 2 minute

La indicațiile medicilor și pacienții preferă în prezent, ameliorarea durerii prin tehnici de masaj terapeutic și nu prin medicamente. De ce? Deoarece orice substanță medicamentoasă are pe lângă efectele pozitive pentru care a fost sintetizată și efecte secundare care sunt mai greu de cuantificat în timp.

Recomandarea noastră?

Masajul terapeutic aplicat de un profesionist în criza din Sciatică poate reface din mobilitatea coloanei vertebrale așa încât să ne deplasăm fără durere și să se poată șede fără disconfort. Aceste recomandări sunt aplicabile în mod special durerilor de tip LBP (low back pain), adică de intensitate mică, sub medie.

Cercetările arată că terapia prin masaj este eficientă pentru Sciatică. Într-un studiu efectuat în rândul a 400 de pacienți cu dureri de spate scăzute (LBP), pacienții tratați cu masaj terapeutic au raportat mai puțină durere și o funcționalitate îmbunătățită.

Mai mult de o treime dintre acești pacienți au afirmat că durerea a disparut iar 4% au spus că starea lor este îmbunătățită.

Sfaturile unui chirurg celebru pentru ameliorarea durerilor de spate – urmează-le înainte de a fi prea târziu

American Massage Therapy Association (AMTA) a recomandat în Sciatica, masajul terapeutic ca urmare a studiilor ștințifice care au dovedit că masajul terapeutic poate reduce efectiv durerea, handicapul și depresia asociate durerilor mici de spate.

Dar cum funcționează terapia de masaj pentru sciatică?

Așa cum arătăm mai sus, masajul terapeutic (a nu se confunda cu masajul somatic care este mult mai puțin eficient), acționează prin reașezarea și ordonarea corpilor vertebrali și a discurilor intervertebrale intercalate ceea ce permite o deblocare a coloanei vertebrale în porțiunea respectivă.

Detensionarea se transmite și muschilor paravertebrali care prin relaxare permit refacerea fluxului de sânge în zona. Rezultatul este o eliminare eficiență toxinelor determinate de inflamația locală și ruperea cercului vicios (inflamația determină toxine care mențin inflamația prin edemul local care comprima vasele de sânge și scade ciculația de sânge deci nu are cine să elimine toxinele care rămân pe loc și… cerc vicios se întrețin una pe cealaltă).

Notează-ți această rețetă! Un remediu eficient care te scapă de durerile articulare și de spate

In final, refacerea mobilitâții coloanei se traduce prin aport crescut de sânge în zona iar, local, organismul începe să se repare.

În concluzie, deși nu vă dorim să suferiți de sciatică, dacă totuși se întâmplă, căutați un terapeut care să aibe experiența manipulărilor coloanei vertebrale. Și, imperios necesar , avizul, trimiterea, diagnosticul pus de medicul specialist mai ales că durerile de spate trebuie diferențiate deoarece osteroporoza, rinichii, pancreasul, vezicula biliară sau chiar ulcerul gastric, ca să numim doar câteva, pot să inducă în eroare prin suferința lor. Ca să nu mai spunem că este extrem de importantă pentru abordarea terapiei și cauza care a determinat afectarea nervului sciatic cum ar fi expunerea la frig, efort de ridicare, poziție vicioasă, traumatisme etc..

Articolul precedentBeneficiile Râsului – De Ce Trebuie Să Râdem În Fiecare Zi?
Articolul următor10 cărți care au fost interzise în școli – ce părere aveți? Meritau interzise?
Pasionată de bucătărie, postez pe acest site zilnic rețete pe care le incerc sau le-am incercat de-a lungul timpului. Imi face de fiecare dată o deosebită plăcere să discut cu membrii comunității, deci dacă vrei sa ma intrebi ceva, nu ezita să-mi scrii pe email sau facebook.