negi-rostopasca-tratament

Mulți oameni consideră că negii le afectează aspectul estetic, de aceea, caută să-i elimine cu orice preț. Cu toate acestea, tratamentele medicale care elimină eficient negii sunt scumpe și dea asemenea, periculoase pentru sănătatea pielii.

Dacă dorești să scapi de negii de pe piele, citește în continuare acest articol, unde iti voi prezenta 2 optiuni naturiste si foarte eficiente.

1. Rostopasca (Chelidonium majus)

Rostopasca (Chelidonium majus) este o plantă care a fost folosită de secole pentru a trata diferite afecțiuni, inclusiv negii. Se crede că latexul galben-verzui produs de rostopasca are proprietăți antivirale și ajută la eliminarea negilor. Iată cum se poate utiliza rostopasca pentru tratamentul negilor:

Mod de utilizare:

  1. Sucul de rostopască direct pe neg: Se rup tulpini proaspete de rostopască, iar din locul ruperii se va scurge un latex galben. Aplicați acest suc direct pe neg, având grijă să nu atingă pielea din jurul negului, deoarece poate irita. Repetați aplicarea de 2-3 ori pe zi.
  2. Tinctură de rostopască: Se poate achiziționa de la plafare sau magazine naturiste. Aplicați tinctura direct pe neg cu ajutorul unui bețișor cu vată sau un tampon. Repetați aplicarea de 2-3 ori pe zi.
  3. Unguent cu rostopască: Sunt disponibile și unguente pe bază de rostopască. Acestea se aplică conform instrucțiunilor de pe etichetă.

Sfaturi și precauții:

  1. Rostopasca poate fi iritantă pentru piele. Evitați contactul cu pielea sănătoasă și spălați-vă bine pe mâini după aplicare.
  2. Dacă aveți reacții alergice sau iritații severe, opriți imediat utilizarea și consultați un medic.
  3. Rostopasca nu trebuie ingerată, deoarece poate fi toxică.
  4. Nu toți negii vor răspunde la tratamentul cu rostopască. Dacă după câteva săptămâni nu observați îmbunătățiri, consultați un dermatolog pentru alte opțiuni de tratament.

Este important să țineți cont că, deși remedii naturale precum rostopasca pot fi eficiente în unele cazuri, nu există garantii universale. Este întotdeauna recomandat să consultați un medic sau un dermatolog pentru a discuta despre cele mai bune opțiuni de tratament pentru situația dvs. specifică.

Am pus aici toate rețetele noastre de ciorbe și supe. Poftă bună!

 

#2 Apă, Lămâie și O bilă de bumbac

Remediul pe care îl vei găsi în rândurile de mai jos este foarte simplu și ușor de preparat. În plus, rezultatele apar imediat.

Ingrediente necesare:

  • Apă
  • Lămâie
  • O bilă de bumbac

Pune într-un recipient părți egale de apă și suc de lămâie. Amestecă bine ingredientele și înmoaie o bilă de bumbac în lichidul obținut. Aplică apoi bila de bumbac pe neg și las-o să acționeze timp de 20 de minute. Acest procedeu trebuie repetat de 3 ori pe zi.

Cu acest truc poți elimina toți negii de pe piele. Cu toate acestea, trebuie să ai grijă atunci când expui la razele soarelui zona pe care încerci să o tratezi, deoarece atunci când sucul de lămâie vine în contact cu soarele poate păta pielea.

De asemenea, pentru a scăpa de negi, poți folosi și usturoi. Usturoiul are numeroase beneficii pentru sănătate, dar ajută și la eliminarea negilor. Pentru a scăpa de negi, poți folosi usturoiul în două moduri.

Poți consuma câte un cățel de usturoi crud la fiecare 12 ore, dar dacă aroma sa este prea puternică pentru tine, ar fi bine să încerci cea de-a doua opțiune.

Zdrobește un cățel de usturoi și aplică-l pe neg. Folosește un bandaj pentru a acoperi zona și lasă-l să acționeze cel puțin 4 ore. Repetă procedura la fiecare 12 ore.

Optiunea