saratele cu branza reteta

Sărățelele cu brânză sunt delicioase și ușor de preparat. Pot fi servite la micu dejun, la cină sau în timpul zilei ca gustare. Încearcă rețeta de mai jos pentru a obține cele mai gustoase sărățele cu brânză.

Ingrediente:

  • 400 gr apă caldă, 200 ml iaurt
  • 40 gr drojdie proaspătă (10 gr drojdie uscată)
  • 1 kg făină de grâu, 1 lingură zahăr
  • 1 lingură sare (sau după gust), 500 gr brânză de vaci, 2 linguri smântână
  • 250 gr unt, 2 gălbenușuri, 50 ml ulei + încă 4 linguri

Mod de preparare:

Zdrobește drojdia proaspătă și pune-o într-un vas cu apă călduță, Adaugă zahărul și amestecă. Adaugă apoi 300-400 gr făină de grâu și o lingură de sare și amestecă din nou. Adaugă din nou aceeași cantitate de făină, 50 ml de ulei, iaurt și amestecă din nou.

Adaugă treptat și restul de făină și frământă aluatul. Formează o bilă de aluat, unge-o cu 2 linguri de ulei și las-o la crescut, într-un loc cald, până își dublează volumul.

Pregătește umplutura. Adaugă smântâna peste brânza de vaci și amestecă. Dacă brânza nu este sărată, poți adăuga puțină sare.

saratele cu branza mod de preparareDupă ce aluatul a crescut suficient, transferă-l pe blatul de lucru presărat cu făină și întinde-l într-o foaie dreptunghiulară de aproximativ 40×60 cm. Rade untul deasupra și rulează aluatul într-un sul. Lasă aluatul să se odihnească timp de 10 minute, apoi întinde-l din nou.

Pune jumătate din umplutura de brânză peste jumătate din aluat. Acoperă aluatul pe care ai pus umplutura de brânză cu aluatul gol. Taie apoi aluatul în fâșii și răsucește-le. Pune răsucelele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

saratele cu branza instructiuniBate gălbenușurile cu uleiul rămas și un praf de sare. Unge sărățelele din tavă cu gălbenuș bătut.

Pornește cuptorul și lasă-l să se încălzească până ajunge la o temperatură de 220 grade. Cât timp cuptorul se încălzește, aluatul se mai odihnește. Când cuptorul a ajuns la temperatura dorită, bagă tava înăuntru și lasă sărățelele la copt timp de aproximativ 20 de minute.

saratele cu branza ingredienteDurata de coacere variază de la un cuptor la altul. Sărățelele se scot din cuptor atunci când se rumenesc frumos. Poftă bună și spor la gătit!